Gatis Ruķeris, samaksāja par stāvvietu svešiniekam • IR.lv

Gatis Ruķeris, samaksāja par stāvvietu svešiniekam

5
«Reizēm daru ko neprātīgu un jauku, kas sagādā mazliet satraukuma un prieka,» Gatis Ruķeris paskaidro, kāpēc samaksājis par stāvvietu svešam auto
Ieva Alberte

Darbdienas vidū neilgi pirms Ziemassvētkiem Gatis ar draudzeni devās pusdienās uz veģetāro kafejnīcu Rāma Krišjāņa Barona ielā. Pa otrā stāva logu redzēja, ka pa tuvējo Martas ielu staigā satiksmes inspektori un fotografē automašīnas, kuru vadītāji nav samaksājuši par stāvvietu. «Kad inspektors nāca atpakaļ, lai izrakstītu sodus, es iedomājos, ka varētu samaksāt par hondu, kuru tūlīt sodīs. Nosūtīju īsziņu ar auto numuru uz Mobilly.» Pēc pusdienām dodoties prom, Gatis iedomājās, ka jāatstāj šoferim logā zīmīte. Palūdza, lai draudzene uzraksta. Tapa teksts: «Redzējām, ka draud briesmas inspektora personā, kurš safočēja Jūsu mazo hondiņu! Darījām, ko varējām – apmaksājām uz neilgu laiku Jums stāvvietu caur Mobilly. Priecīgus Ziemassvētkus!»

Auto īpašnieks arhitekts Kārlis Bedrītis arī tobrīd ēda pusdienas tajā pašā kafejnīcā. Kārlis stāsta, ka izkāpa no auto un gribēja samaksāt ar lietotnes palīdzību, bet iezvanījās telefons. Runādams viņš stāvēja kafejnīcas rindā, līdz pienāca kārta pasūtīt. Tad Kārlis ieturējās un aizmirsa par ziņas nosūtīšanu. Pa logu neredzēja inspektora rosību. «Varēja būt pagājušas minūtes divdesmit, kad gāju atpakaļ uz mašīnu un redzēju logā lapiņu. Tā! Laikam sods. Pareizi – aizmirsu samaksāt par stāvvietu. Biju pārlaimīgs, kad ieraudzīju lapiņu ar tekstu. Tā bija pirmā Ziemassvētku dāvana!» Kārlis zīmīti nofotografēja un bildi ievietoja feisbukā, lai pateiktos nezināmajam labdarim. Nākamajā dienā ap pusdienlaiku feisbukā Gatis un Kārlis «tika identificēti». Labais rūķis Gatis tika pie dāvanas no Mobilly – konta papildinājuma. Kārļa ieraksts sociālajos tīklos patika daudziem, ar to dalījās vairāk nekā 3000 cilvēku. Zīmīte Kārļa mājās ir piesprausta pie sienas. To izdarīja viņa līgava. Lai abi atcerētos būt labiem ikdienā. «Tādi sīkumi ir svarīgi. Mums visiem vajadzētu biežāk darīt labas lietas,» saka Kārlis.

Gatis strādā par projektu vadītāju, un viņam nav sajūtas, ka pirmssvētku dienā būtu paveicis ko īpašu. Katru dienu tā nedara, taču, ja redz iespēju palīdzēt, tad labprāt. Piemēram, palīdz vecam cilvēkam slidenā laikā pāriet pāri ielai. «Rīkoties citādi man būtu neērti. Kur es tāds radies? Asinsrite vienkārši tāda,» Gatis smejas. Mamma abiem ar brāli mācījusi būt laipniem un labiem, neko negaidot pretī. «Reizēm daru ko neprātīgu un jauku, kas sagādā mazliet satraukuma un prieka. Pasauli laikam neizdosies glābt, bet sapratne un sirsnība, kā redzam, spēj daudz,» komentē Gatis. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu