Brigmanis: Sarunas par ZZS Rīgas mēra kandidātu tiek apturētas līdz Zaļās partijas domes lēmumam • IR.lv

Brigmanis: Sarunas par ZZS Rīgas mēra kandidātu tiek apturētas līdz Zaļās partijas domes lēmumam

20
Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Foto: Evija Trifanova, LETA.

Jāsagaida 13. janvārī gaidāmās LZP domes sēdes lēmums, paziņojis Brigmanis.

Sarunas par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas mēra amata kandidātu tiek apturētas līdz Latvijas Zaļās partijas (LZP) domes lēmumam par šī politiskā spēka apspriešanai virzāmo kandidātu, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

To viņš norādīja pēc šodien notikušajām sarunām ar LZP vadības pārstāvjiem. Brigmanis vērsa uzmanību, ka par LZP līdzpriekšsēdētāja Viestura Silenieka iespējamo kandidatūru ir spriests šīs partijas valdē, tomēr gala lēmumu Zaļā partija vēl nav pieņēmusi. Līdz ar to jāsagaida 13. janvārī gaidāmās LZP domes sēdes lēmums.

Ņemot vērā, ka gala lēmums vēl jāgaida, Brigmanis nekomentēja arī LZP valdes priekšsēdētāja Edgara Tavara iespējamo kandidatūru, kā arī sīkāk neizteicās par LZS lomu attiecībā uz kandidātu piedāvāšanu.

Jau vēstīts, ka ZZS vienošanās par kandidātu Rīgas mēra amatam būtu jāpanāk līdz 20. janvārim, aģentūrai LETA sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs, LZS priekšsēdētāja vietnieks Armands Krauze.

No LZP kā iespējamie kandidāti mēra amatam izskanējuši Tavars un Silenieks. Savukārt no LZS kā iespējamie kandidāti minēti Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Gatis Ābele un partijas ģenerālsekretārs Artūrs Graudiņš.

LZP Rīgas nodaļa nolēmusi kā Rīgas domes priekšsēdētāja kandidatūru no ZZS saraksta atbalstīt Tavaru. Savukārt LZP valde iepriekš lēmusi izskatīšanai domes 13.janvāra sēdē virzīt Silenieka iespējamo kandidatūru mēra amatam. Tomēr Silenieka izteikumi par iespējamo sadarbību ar partiju “Saskaņa” varētu apgrūtināt atbalsta sniegšanu viņam kā iespējamam ZZS kandidātam Rīgas mēra amatam, norādījis Krauze. Lai kļūtu par ZZS Rīgas mēra kandidātu jāsaņem gan LZP, gan LZS akcepts.

Pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija sākumā.

Komentāri (20)

jurisml_inbox_lv 09.01.2017. 15.45

viņiem jau viens laupiitaajs ir ventspilii , kam veel otru točku,taapat labi var nokampt, nu kad buus zaskaņas un saarkano trubenieku sajuzs , tad protams veel buus pienesums

+6
-3
Atbildēt

3

    robotron > 09.01.2017. 23.44

    lno

    Elementāra: “Neļaujiet, lai jūs apzog konkurents, nāciet labāk pie mums!” Neiespējami, ka ZZS varētu būt koalīcijā ar SC, bet, kā rāda ZRP spitālīgo varzas pieredze, Vienotībai izskatās pilnīgi reāli.

    Pat ja ZZS vadībai kas tāds ienāktu prātā, partija momentā izjuktu, nebūtu kā bija ZRP, tikai ar Olšteina sirdsapziņas sešinieka aiziešanu.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > 09.01.2017. 20.51

    Vai ir kāda atšķirība, kurš veido koalīciju ar SC, V vai ZZS?:)

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > 09.01.2017. 22.45

    Starpība ir tāda, ka klaču bābietis lno, apklačojot neesošas koalīcijas, nepadara tās par esošām, tikai pats sevi par klaču bābieti.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

Lidumnieks 09.01.2017. 14.25

Lūdzās Grigales piekrišanu. Pa to laiku grigalieši (ZZS) ir neziņā.

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu