Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Svelmainais līcis
Kristīne Simsone


oooo
 Svelmainais līcis / Ma Loute. Franču režisora Bruno Dimona darbs ir oriģināla groteska par noslāņotu sabiedrību. Izmantojot galējības un pārspīlējumus, režisors portretē buržuāziju kā amorālus, infantilus idiotus, turpretim strādnieku šķiru kā visīstākos briesmoņus. Ar dažiem šausmeņu cienīgiem ielaidumiem šī sirreālisma un Renē Magrita motīvu caurstrāvotā filma ir aizkustinošs un traģikomisks autorkino vēstījums par divu radikāli atšķirīgu pasauļu tikšanos gleznainajā Ziemeļjūras piekrastē. Splendid Palace no 19. novembra.

Fantastiskās būtnes – un kur tās meklēt / Fantastic Beasts and Where to Find Them. Pavērsiens, kas, iespējams, iepriecinās Harija Potera pielūdzējus. Dž. K. Roulinga debitē kā scenārija autore un kopā ar režisoru Deividu Jeitsu ir filmā pārvērtusi pašas sarakstīto grāmatu, protams, atvasinātu no leģendārās Potera sērijas. Ņujorkā norisošie burvestību pilnie notikumi virpulī ir ierāvuši iespaidīgu aktieru ansambli: Džoniju Depu, Kolinu Farelu un Ediju Redmeinu. Neesmu redzējusi. No 18. novembra.

LUX filmu dienas. Eiropas Parlamenta balvai nominēto filmu izlase ir spēcīga – Kannu kinofestivālā pirmizrādītā sirsnīgā Šveices animācija Mana dzīve kā ķirbjagalvai (Ma vie de courgette) par māti zaudējuša zēna dzīvi, kā arī vācu režisores Marenas Ades Kannu kinofestivāla hits, tēva un meitas attiecību traģikomēdija Tonijs Erdmans – abas savu valstu kandidātes Oskara nominācijai. Programmā arī franču sociālā drāma Atverot acis – stāsts no Tunisijas par jaunības sapņu un tradīciju sadursmi. Ieeja bez maksas, iepriekš piesakoties [email protected]Splendid Palace 20., 21. un 22. novembrī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu