Otrdien "Arēnā Rīga" uzstāsies Eltons Džons • IR.lv

Otrdien “Arēnā Rīga” uzstāsies Eltons Džons

35
Eltons Džons. Publicitātes foto

Iemīļotākie hiti, par klasiku kļuvušās dziesmas un skaņdarbi jaunākā albuma “Wonderful Crazy Night”

Otrdien, 15. novembrī plkst.19.30 “Arēnā Rīga” uzstāsies mūziķis Eltons Džons un viņa grupa, raksta aģentūra LETA. Koncerta laikā izskanēs publikas iemīļotākie hiti un par klasiku kļuvušās dziesmas, kas tapušas mūziķa piecdesmit gadus ilgās karjeras laikā, kā arī skaņdarbi no viņa jaunākā albuma “Wonderful Crazy Night”. 

Kopā ar Eltonu Džonu uz skatuves kāps mūziķa oriģinālā trio bundzinieks Naidžels Olsons, muzikālais direktors un ģitārists Deivijs Džonstons, kas pirmo reizi piedalījās ierakstos kopā ar Džonu jau 1971.gadā un kļuva par viņa grupas dalībnieku gadu vēlāk, basģitārists Mets Bizonets, perkusionists Džons Maons un taustiņinstrumentālists Kims Bulards. 

Eltons Džons ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem solo māksliniekiem. Savu muzikālo karjeru viņš sācis 1969.gadā un sniedzis vairāk nekā 4000 koncertu vairāk nekā 80 valstīs. Viņa ieraksti pārdoti 250 miljonu tirāžā, albumi 37 reizes ieguvuši zelta un 27 reizes platīna statusu, bet 58 singli iekļuvuši ASV “Billboard top 40”. Eltonam Džonam pieder gan visu laiku pārdotākā singla rekords ar 1997.gadā tapušo dziesmu “Candle in the Wind”, kas pārdota 33 miljonos eksemplāru, gan arī rekords par visvairāk “Billboard’s Adult Contemporary” topā iekļuvušajām dziesmām – pēdējais singls “Looking up” no jaunā albuma “Wonderful Crazy Night” ir 71., kas tajā iekļuvis. Viņš komponējis mūziku arī veiksmīgiem teātra un kino meistardarbiem – to vidū ir slavenie mūzikli “Billijs Eliots” un Tima Raisa “Aīda”, kā arī “Karalis Lauva”, kas nesen atzīts par visienesīgāko skatuves šovu pasaules vēsturē.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu