KNAB uzdod "Vienotībai" atmaksāt valsts budžetā ap 42 000 eiro • IR.lv

KNAB uzdod “Vienotībai” atmaksāt valsts budžetā ap 42 000 eiro

32
Andris Piebalgs. Foto: Ieva Čīka, LETA

Reklāmas eksperti: bez valsts finansējuma grūti sarīkot efektīvu vēlēšanu kampaņu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieņēmis lēmumu uzdot partijai “Vienotība” pārskaitīt valsts budžetā 41 779 eiro, kas ir summa, par kādu partija pārsniegusi atļautos priekšvēlēšanu izdevumus, aģentūru LETA informēja biroja pārstāve Laura Dūša.

KNAB pārbaudē konstatējis, ka partija priekšvēlēšanu izdevumiem, uz kuriem attiecas Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumā noteiktie ierobežojumi, ir izlietojusi 464 777 eiro. Pati “Vienotība” vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijā bija norādījusi izdevumus 407 634 eiro, bet pārbaudes laikā KNAB konstatējis izdevumus vēl 57 143 eiro.

Līdz ar to “Vienotība” par 41 779 eiro pārsniegusi priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, kādu drīkstēja izlietot 2014.gada 12.Saeimas vēlēšanās, pārkāpjot likumā noteiktos priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumus. Šo KNAB lēmumu var pārsūdzēt tiesā, turklāt, ja lēmums tiks pārsūdzēts, tas nestāsies spēkā līdz brīdim, kad ar tiesas spriedumu netiks noteikta tā izpilde.

“Vienotība” pamatā ir atzinusi šādu pārkāpumu, proti, atļautās summas pārsniegtas, atsevišķiem politiķiem veidojot savas individuālās kampaņas, kas neesot bijušas saskaņotas un īstenotas paslepus no partijas vadības. Starp šiem politiķiem ir arī deputāts Vilnis Ķirsis, kuru partija tagad pieteikusi kā Rīgas mēra kandidātu. Partijas vadītājs Andris Piebalgs teicis, ka summas, kas tagad jāatmaksā KNAB, partija mēģinās piedzīt no pašiem pārkāpējiem.

KNAB norāda, ka normatīvajā aktā ir noteikts – ja KNAB konstatē attiecīgo likuma pārkāpumu, tad KNAB priekšniekam ir pienākums uzdot attiecīgajai politiskajai organizācijai 30 dienu laikā ieskaitīt valsts budžetā finanšu līdzekļus tajā apmērā, kas atbilst pārsniegtajam priekšvēlēšanu izdevumu apmēram.

Kā ziņots, nesen stājās spēkā Rīgas apgabaltiesas spriedums, kas paredz, ka “Vienotībai” būs jāmaksā KNAB noteiktais 4000 eiro sods saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem. Stājoties spēkā tiesas spriedumam par sodu partijai “Vienotība” saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem, KNAB nolēmis partijai pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu. Politisko organizāciju finansēšanas likumā teikts, ka KNAB lēmumu šādos gadījumos partija var pārsūdzēt tiesā, tomēr lēmuma pārsūdzēšana neaptur tā darbību.

KNAB vērsās pret “Vienotību”, jo uzskatīja, ka tā 12.Saeimas priekšvēlēšanu izdevumos nav uzrādījusi visus tēriņus. 2015.gada 13.maijā KNAB Politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja nolēma administratīvā pārkāpuma lietā, ar ko “Vienotība” tika saukta pie administratīvās atbildības par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā un par priekšvēlēšanu izdevumu apmēra ierobežojumu neievērošanu, uzlikt naudas sodu partijai 4300 eiro apmērā.

Politiskajai partijai “Vienotība” bez valsts finansējuma būs grūti uztaisīt efektīvu priekšvēlēšanu kampaņu, būs vajadzīgs vai nu mecenāts, vai arī spilgtas sociālo tīklu runas personas, aģentūrai LETA pauda reklāmas nozares eksperti.

Reklāmas aģentūras “Abnormal” radošais direktors Raimonds Platacis aģentūrai LETA sacīja: “”Vienotība” ir zaudējusi ne tikai valsts finansējumu, bet arī tēlu sava elektorāta acīs. Partija pašlaik ir kā students, kas ir zaudējis budžeta vietu augstskolā par sliktu uzvedību. Situāciju var glābt mecenāts, kura finansiālais atbalsts ļaus turpināt studijas, un ir vairāk nekā skaidrs, ka šī nauda būs jāatstrādā. Tas ir sliktākais, kas var notikt, jo tad tiek zaudēta brīvība patstāvīgi pieņemt lēmumus. Ja tāds būs arī vēlētāja domu gājiens, tad “Vienotībai” būs krietni jāpapūlas, lai pierādītu pretējo.”

Reklāmas aģentūras “Creative Media Baltic” projektu direktore Ilze Jankovska aģentūrai LETA teica, ka politiskai partijai ir iespējams ar ierobežotiem līdzekļiem izveidot konkurētspējīgu reklāmas kampaņu, taču tā paveikšanai ir nepieciešami vairāki nosacījumi, piemēram, spilgtas sociālo tīklu runas personas, kas spējīgas veidot tiešu, vienkāršu, nedaudz provokatīvu saturu, kas ir attiecināms uz sabiedrībā aktuālo.

Komentāri (32)

dzeris49 11.11.2016. 15.44

Notiek organizēta kampaņa pret vienīgo 100% rietumnieciski orientēto partiju ar Rietmu mentalitāti, pie kam visos līmeņos, iesaistot KNAB utt.

Kam tas izdevīgi – varam minēt trīs reizes, ja nē,gan jau tūlīt ģenerālis atriums ar Lemberga troļliem jums visu izskaidros.

+18
-7
Atbildēt

11

    atrium > dzeris49 11.11.2016. 20.33

    dzeris49

    Notiek organizēta kampaņa pret vienīgo 100% rietumnieciski orientēto partiju

    Līdzcilvēka anāla plēšana vai mazohisms, ar ko Vienotība īpaši atšķirās no citām, tā nav rietumnieciska izpausme. Kā zināms, šo sērgu no Bizantijas popi ievazāja Krievijā un kad osmaņi izvandīja to tumsonības, sātanisma, sadisma un sodomijas midzeni, arī sātaniskam netikumam nācās pilnībā pārcelties uz Krieviju, no kurienes tas jau nonāca Eiropā.

    Pederastijas – pedofīlijas lobijs Krievijā:

    “В Думе есть педофильское лобби и оно в партии “Единая Россия”

    http://censoru.net/3054-v-partii-putina-nashli-pedofilskoe-lobbi-video.html

    Un to sugas un saprāta brāļu, Vienotības, pārvaldītā Latvijā:

    “Par seksuāliem noziegumiem aizdomās turētais uzņēmējs Ingus Tūns atbrīvots no apcietinājuma.”

    http://www.delfi.lv/news/national/criminal/par-seksualiem-noziegumiem-aizdomas-turetais-uznemejs-tuns-atbrivots-no-apcietinajuma.d?id=48027701

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 12.11.2016. 13.14

    yyyy

    Man ir piemērs, ka Vienotība lobē pederastu – pedofīlu intereses, gluži tāpat, kā “bļjaģinaja rossija” 11.novembris 2016 20:33. Kur tavējie, krievu ganizona mauķeles dēls, par NA?

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 11.11.2016. 21.20

    rinķī apkārt

    Par to, ka Vienotībai ir jāmaksā sods, jācer, ka partija tiks šīm grūtībām pāri.

    Kas var būt par iemeslu, lai tik zvēriski nīstu latviešu valsti un tautu?

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 12.11.2016. 13.10

    Ēriks

    dzeri,tev galvenais ir tas,lai partija būtu rietumnieciska

    Beidz dzīt zosis! Staļiniskam sūdēdājam galvenais, lai parķija būtu pederastiska, prokremliska un gādātu par nelegāļu, WWII noziegumu mantinieku, privilēģijām. Tātad antinacionālistiska un ne miņas no eiropeiskuma vai liberālisma.

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    atrium > dzeris49 12.11.2016. 11.13

    dzeris49

    ZZS Lemberga vadībā un NA gan mentāli un ideoloģiski tuvāki JR

    Prokremliskā, kleptokrātiskā un sodomiskā Vienotība un “bļjaģinaja rossija”, kā divas ūdens lāses.

    https://www.youtube.com/watch?v=zvi4aSCIuxU

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Absints > dzeris49 11.11.2016. 16.12

    Džeri, Jums taisnība, ka Latvijai vajadzīga rietumnieciski orientēta partija, bet nav taisnība, ka tā ir Vienotība. V tāda bija, bet vairs nav. Tagad godīguma, taisnīguma jēdzieni ir nostumti malā, tā ir kļuvusi par “savējo” partiju ,un tādējādi vairs neatbilst “retumnieciskas” partijas jēdzienam.

    Tāpat būtu jāsaprot, ko domājat ar vārdu “organizēta”. Spriežot pēc tā, ka Jūsu komentārs ir zem manējā, var padomāt, ka es varētu būt šīs organizētās kustības daļa, jo kritiski izsakos par Vienotību. Jā, pēdejās vēlēšanās es gan balsoju pat TO Vienotību, bet nākošajās par ŠO nebalsošu .

    Tā kā būtu interesanti, ja Jūs izpaustu detaļas par šo “organizēšanu”, jo tak nevar būt tā, ka rakstat bez pamata,,

    Domāju ka Latvijā vēl paspēs uzrasties jauna “rietumnieciskā” partija, kā arī, visdrīzāk būs partija alaTramps, alaBrexit. Domāju arī, kā šādi proletariātpopulisti dabūs diezgan daudz vietas.

    +8
    -14
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 12.11.2016. 10.03

    dzeri,tev galvenais ir tas,lai partija būtu rietumnieciska,citiem cilvēkiem varbūt svarīgi,lai partija būtu,pirmkārt,nacionāla.Tas nozīmē,ka pirmajā vietā vienmēr jābūt nacionālajām interesēm.Tikai tas ir kritērijs,lai paņemtu mums derīgo no rietumiem,austrumiem,dienvidiem,ziemeļiem,ziemeļrietumiem,ziemeļaustrumiem,dienvidrietumiem un dienvidaustrumiem.Ja Vienotībai ir augsta kompetence un intelekts paņemt no rietumiem pašus sūdīgākos paradumus,tas daudzus cilvēkus nemaz neiepriecina.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > dzeris49 12.11.2016. 00.08

    Jā,Vienotība vēl laikam nav īsti noformulējusi,cik tālu tā uz rietumiem grib aiziet,bet tas būtu diezgan svarīgi,ja atceramies,ka Zeme tomēr ir apaļa.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > dzeris49 11.11.2016. 20.45

    dzeri – Notiek organizēta kampaņa pret vienīgo 100% rietumnieciski orientēto partiju ar Rietmu mentalitāti …+++ par kuru Vienotību Tu tā spried? Par to, kuru pārstāv Šadurskis, jeb par to, aiz kuras stāv Viņķele? :) Un, kas ir Rietumu mentalitāte? Tā, kuru, piemēram pārstāv Klintone, jeb tā, aiz kuras stāv Tramps? :)

    Par to, ka Vienotībai ir jāmaksā sods, jācer, ka partija tiks šīm grūtībām pāri.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    vilhelms > dzeris49 12.11.2016. 11.57

    Prokremliskā, kleptokrātiskā, gomoriskā, zoofiliskā mātesjājēju banda NA un nacionālboļševiki kā divi nomīti un vircā izmirkuši kirzas zābaki:)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 12.11.2016. 09.33

    Kas organizē – gan Lembergs, gan Krievija, pietiek pavērot to, kas notiek soc. tīklos un arī TV.

    Soc. tīklos pilns ar Lemberga un Krievijas troļliem.

    Aborigēniem nepārtraukti stāsta, ka pie visa vainīga v.

    Vainīga, protams, arī ES, NATO un Amerika.

    Kas mums ir Streļčenoka un patreizēja KNAB lielākais advokāt, ja ne Lembergs?

    Manuprāt, grūti to neredzēt.

    Kas attiecas uz Šadurski un Viņķeli, tad atšķirība starp viņiem minimāla, un šo atšķirību redz tikai cilvēki, kam galvenais apdraudējums valstij ir seks. minoritātes, atrium tipa, kas nevienā komentārā nespēj iztikt, lai šo sev sāpīgo jautājumu necilātu.

    Kas attiecas uz V, protams, tā daudz kur vainīga, un nav ideāls bet, salīdinot ar ZZS vai NA, tā tiešām ir rietumnieciska partija, ar iekšēju demokrātiju, ko visi tai, nez kāpēc pārmet, tai nav viens saimnieks, kā ZZS, vai divi saimnieki, kā NA, kuri var likt NA nomainīt ministru, ja tas saimniekus neapmierina.

    Un, galvenais, V pimīt intelekts un kompetence, atšķirībā no pārējiem, un tai var uzticēt vadīt valsti.

    ZZS Lemberga vadībā un NA gan mentāli un ideoloģiski tuvāki JR, nekā kādai Rietumu partijai, ja neskaita to, ka vieni runā latviešu, otri krievu valodā.

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

vilhelms 12.11.2016. 10.36

Uzskatīt Latvijas Komunistisko partiju jeb Zaļās Zampas Sili par “latvisku” vai “nacionālu” partiju gan var tikai pēdējais ēzelis no dziļas provinces.

+12
-2
Atbildēt

10

    Ēriks > vilhelms 12.11.2016. 16.10

    Visa sāls ir salīdzinājumos.Vienotībai nav nacionālu uzstādījumu vispār.Tukša vieta.Visa virzība – uz nenosauktām,abstraktām rietumu vērtībām.Ak tā,bija arī kas par valodas un tradīciju saglabāšanu…septītajā punktā:7) latviešu tautas lingvistisko pamattiesību nodrošināšana uz latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un vienīgās oficiālās valodas lietošanu; tautas garīgo vērtību, latviešu valodas, kultūras mantojuma un tradīciju saglabāšana un attīstība; Nav gan zināms,ar kādām metodēm vienotība to taisās realizēt.Laikam jau ar krievu skolu saglabāšanu un migrantu ievešanu.Pat baidījās Eiropas dūžiem iepīkstēties,ka mums pašiem jau pilns ar kolonistiem un pašu cilvēki slīgst nabadzībā,Rinkēvičs vēl kratīja ar resnu pirkstu,lai mēs turam muti.Varbūt tā ir nacionālo interešu aizstāvība?

    Lembergs vismaz pasaka skaidri,ka Eiropas migrantu politika ir debīla.

    http://www.ventasbalss.lv/video/preses-konferences/2048

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    Ēriks > vilhelms 13.11.2016. 13.44

    kimsk,tu tiešām esi tāds idiots,jeb tikai izliecies?Domā,ka man nebija iespējas palikt Rīgā?Studiju laikā iznāca dzīvot vienās kopmītnēs ar visai interesantiem cilvēkiem,bijušo finministru Vilku un Dzintri Kolātu ieskaitot,viņi mani par muļķi vis kaut kā neuzskatīja.esmu strādājis arī rododendru audzētavā Babītē pie profesora Kondratoviča,kurš nez kāpēc atzina,ka man galva strādā.Izvēle atgriezties dzimtajā pilsētā nav nekādi saistīta ar gudrību vai muļķību.Rīgā,kā redzam,var satikt daudz lielākus stulbeņus kā laukos,tu tam esi dzīvs piemērs.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    atrium > vilhelms 13.11.2016. 12.25

    kimsk

    Vai tā, pidrilla, tu attīri savu muti pēc sūdu nolaizīšanas no sava partnera daikta?

    “nedzertu miroņu balzamēšanai paredzēto šķidrumu”

    Neskatoties uz to, sūdēdāj, ka esi jau daudz noprovējis savā īsā un tukšā dzīvē, formaldehīdu neiesaku pat tev dzert. Tā ir inde.

    p.s. Par “autostacijas prostitūtu” var apvainoties viena bijusī čekistu un komuņjagu dezūrslampa, komsomola (tagad Vienotības) akķivistka.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    atrium > vilhelms 13.11.2016. 12.00

    kimsk

    vai tiešām Tu dzīvotu provinces mazpilsētiņā

    Rīga ir pilna ar tev līdzīgiem pretīgiem izdzimteņiem, fekāliju stumdītājiem un tavas sugas un saprāta brāļiem, civilizācijas pabirām – WWII noziedzniekiem un to mantiniekiem.

    Labāk godīgi strādāt mazpilsētā un atrasties latviskā vidē, nekā Rīgā kopā ar padibenēm pie kanāla lakt divlitrīgo Apinīti vai krutku un stāvēt rindā pie krievu sātanistu klostera pēc bezmaksas cūkēdiena.

    p.s. Ja kas, bijušais durkas šībera un pīles nēsātājs, staļinists dzēris49, agonē kaut kur provincē.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    atrium > vilhelms 13.11.2016. 12.08

    dzeris49

    ja cilvēks Lembergu var uzskatīt par nacionālo interešu paudēju

    Vai galējo padibeņu, latviešu valsts un tautas nīdēju, elks, kurš bija izsaukts pie Puķina taisīt penikīru, Meļņika un Zaharjina apteksne, Zatļers, būtu nacionālo izdeju paudējs?

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    atrium > vilhelms 13.11.2016. 23.46

    Ēriks

    Netaisnojies katra pidara priekšā! Pasaki viņam kas ir viņš, kas ir viņa māte, kas ir viņa tēvs un uz kurieni tam doties.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    kimsk > vilhelms 13.11.2016. 12.48

    Ak, nabaga Atkritum, izrādās, ka tev sievas nemaz nav, tātad tā garnizona mauķeles meita un autostacijas dežūrslampa prostitūta ir tava māte. Bēdīgi. Un sūdu laizīšana no Puzes komunistu dērgļa pakaļas gan arī nav lieta, ar kuru vajadzētu lielīties uz visiem stūriem.

    OK, ar šo izbeigsim diskusiju, jo tev noteikti ir laiks ieņemt drapes, lai galīgi nesatrakotos un policijai nevajadzētu tevi kārtējo reizi nogādāt psihoneiroloģiskajā stacionārā. Adjē, sīkpirdīt, kas pats sevi uzskata par dižpirdi.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    kimsk > vilhelms 13.11.2016. 11.45

    Veco zēn, tā vietā, lai peistotu muļķības no Ventas balss, aizej labāk pabaro vistas – tas Tev ir svarīgākais uzstādījums:) Un apsēdies, paskaties spogulī un apdomā šādu jautājumu: ja Tu būtu kaut pat 1/10 daļu tik gudrs, kā pats sev šķieties esam, vai tiešām Tu dzīvotu provinces mazpilsētiņā, strādātu šinderstacijā bez jelkādām nākotnes izredzēm un katrs utains Kremļa Atkritums spētu Tevi apmuļķot???

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    kimsk > vilhelms 13.11.2016. 12.12

    Atkritum, ja Tu būtu kaut 1/200 daļu tik gudrs, kā pats sev šķieties, tu nestrādātu par miroņu mazgātāju morgā, nedzertu miroņu balzamēšanai paredzēto šķidrumu un nemitīgi nevaimanātu par cietuma kamerā ar švabras kātu sajāto resno zarnu un sievu – garnizona mauķeles meitu un autostacijas prostitūtu. Kaut cik gudrs cilvēks šādus savas biogrāfijas faktus tur slepenībā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > vilhelms 13.11.2016. 11.58

    Ēriks ir īsts Lemberga elektorāts, galvā pilnīgākā putra, ja cilvēks Lembergu var uzskatīt par nacionālo interešu paudēju, tur vairs nav nekāda nozīme ko pierādīt, tas ir bezjēdzīgi.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

kimsk 13.11.2016. 12.58

Laviskuma ideju uzstādītājs:

http://www.pietiek.com/img/illustr_lg/8060.jpg

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu