No Kalē "Džungļiem" uz citām vietām Francijā pārvieto nepilngadīgos • IR.lv

No Kalē “Džungļiem” uz citām vietām Francijā pārvieto nepilngadīgos

23
Foto: Reuters-LETA

 

Francijas varasiestādes trešdien sāka pārvietot uz migrantu centriem citviet valsts teritorijā apmēram 1500 nepilngadīgos migrantus, kas līdz šim dzīvoja Kalē pilsētā nojauktās nometnes “Džungļi” tuvumā, vēsta aģentūras LETA-AFP. Pirmais autobuss ar 43 nepilngadīgajiem devās ceļā trešdienas rītā 9.30 pēc Latvijas laika.

Kopumā pieaugušo nepavadītu nepilngadīgo pārvietošanai norīkoti vairāk nekā 70 autobusi. “Džungļu”, kur kādu laiku bija dzīvojuši pat līdz 10 000 migrantu, nojaukšana tika pabeigta pirmdienas vakarā. Nometnē dzīvojošie migranti bija cerējuši nokļūt Lielbritānijā.

Francija ir aicinājusi Londonu darīt vairāk migrantu uzņemšanā. Kopš oktobra vidus Lielbritānija ir uzņēmusi vairāk nekā 270 bērnu, solot uzņemt vēl vairākus simtus. Francijas prezidents Fransuā Olands pagājušajā nedēļā solīja, ka nepilngadīgie tiks izvietoti visā valsts teritorijā cerībā, ka viņus ar laiku uzņems Lielbritānija.

Komentāri (23)

Aldis-2 02.11.2016. 14.18

Kad visi franču mediji pusgadu katru dienu rakstīja par Kalē džungļiem, “irlv.lv” klusēja.

Kad džungļus likvidē, “irlv.lv” jau uzrakstījis vairākus rakstus, radot iespaidu, ka viss tiek laimīgi sakārtots.

Un ne vārda par citiem notikumiem, kas saistīti ar Kalē džungļiem. Te daži izvilkumi tikai no viena “Le Figaro” raksta:

• Demandes de référendum

Vairākās franču pilsētās tiek pieprasīts rīkot vietējo referendumu, jo iedzīvotāji iebilst pret Kalē džungļu imigrantu izmitināšanu viņu pašvaldībās:

– Allex

– Béziers

– Champtercier

• Manifestations

Demonsterācijas pret Kalē džungļu imigrantu izmitināšanu viņu pašvaldībās:

– Saint-Denis-de-Cabanne

– Louveciennes

– Saint-Honoré-les-Bains

– Arès

– Saint-Brévin

• Plusieurs centres d’accueil incendiés

Vairāki imigrantu uzņemšanas centi aizdedzināti:

– Forges-les-Bains

– Billiers

– Loubeyrat

• Un maire démissionne

Vienas pilsētas (Saint-Bauzille-de-Putois) mērs demisionē, protestējot pret Francijas valdības lēmumu izvietot viņa pilsētā Kalē džungļu imigrantus.

+7
0
Atbildēt

3

    Aldis-2 > 02.11.2016. 14.20

    Kalē džungļos bija vairāk nekâ 13 tūkstoši imigrantu. Pārvietoja 8 tūkstošus. 5 tūkstoši kaut kur paklīduši. Toties vienlaikus vairāki jauni džungļi parādījušies vairākās Parīzes vietās. Parīziešiem par prieku.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 02.11.2016. 15.23

    :)))

    Fouras : la moitié des migrants de Calais accueillis déjà en fuite

    (Puse imigrantu, kas bija atvesti uz [šo imigrantu centru] jau aizmukuši)

    Cette ville de Charente-Maritime a accueilli depuis jeudi dernier, 22 migrants venus de la jungle de Calais. Mais depuis vendredi, la moitié de ce groupe de migrants a décidé de s’enfuir. La gendarmerie de Fouras les recherche.

    >>> Kopš ceturtdienas šī pilsēta ir uzņēmusi 22 imigrantus no Kalē džungļiem. Bet līdz piektdienai [nedēļas laikā] puse no viņiem ir izlēmuši aizmukt. Pilsētas žandarmērija viņus meklē.

    Pilsētas mēre bija sadusmojusies, ka viņai šīs ziņas tika pasniegtas tik vēlu, bet viņai jau pašā sākumā bija skaidrs, ka tas notiks. “Es ar viņiem biju runājusi, viņi man teica, ka grib doties atpakaļ uz Kalē.”

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > 02.11.2016. 14.41

    Divas nedēļas visi franču mediji ziņoja par policistu protestiem, kas ilga 10 dienas.

    Francijā policistu protesti ir aizliegti, tomēr katru nakti (un dažreiz arī dienās) vairākās Francijas pilsētās notika policistu protesti. Pie Triumfa arkas varēja vērot simtiem policijas automašīnu un motociklu ar visām bākugunīm un sirēnām.

    Aptaujas rādīja, ka 85% franču atbalsta tieši policistus, nevis valdību.

    Starp citu, viens pētījums rādīja, ka pēdējās vēlēšanās ap 50% franču policistu un militārpersonu ir balsojuši par Nācionālo fronti. Tas lika sociālistu līdeŗiem izvirzīt sazvērestības teōriju, ka policistu protestus rīko FN. Šādi paziņojumi vēl vairāk sadusmoja policistus.

    Bet fakts, ka 85% franču atbalsta tieši policistus (parasti tik nemīlētus), lika dažiem žurnālistiem pievērst uzmanību: ja tauta un policija ir viena pusē, bet valdība ir otrā pusē, tad valdībai vajadzētu sākt kasīties.

    Kāpēc notika policistu protesti? Pacietības kauss bija pilns, kad policistiem kārtējo reizi tika uzbrukts kādā imigrantu kvartālā. Divas policijas mašīnas atbrauca pārbaudīt videokameras. Ducis nefranču izcelsmes jauniešu viņiem uzbruka ar molotova kokteiļiem. Mašīnas sadedzinātas kopā ar policistiem, policisti ir reanimācijā.

    Bet vispār pusgada laikā Francijā ir ievainoti ap 3’500 policistu.

    Kādā raidījumā nefranču izcelsmes “eksperte-pētniece” teica, ka nav taisnība, ka Francijā ir “ārpuslikuma zōnas”, kur policisti nevar rādīties. Visur var rādīties. Problēma ir tikai, ka trūkst policistu, un ne vienmēr ir kam tur aizbraukt.

    Uz ko policistu arodbiedrības pārstāvis atbildēja, ka ar nelielu armiju protams var tikt jebkuŗā imigrantu rajonā, bet kâ lai savus pienākumus pilda parasta divu policistu ekipāža?..

    Lai pārtrauktu policistu protestus, valdība steidzīgi ir piešķīrusi policijai papildu 250 miljonus eiru. Drošāka ekipējuma iepirkšanai.

    Ak jā, imigrantu programmām tiek tērēti daudzi miljardi.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Anonīms 02.11.2016. 17.03

bet es pa radio dzirdēju, ka pāvests izturas ar sapratni pret tām tautām , kuras negrib un nevar uzņemt imigrantus un taga man pret pāvestu sāk rasties cieņa, tā ir saprāta balss vispārējā melu tumsā

+1
0
Atbildēt

2

    J.Biotops > Anonīms 02.11.2016. 19.41

    Tad jau mums būs vairāki pāvesti – es no viena dzirdēju tieši pretējo. Tā tas varētu būt, jo statistiķi stāsta, ka Vatikānā vien uz kvadrātkilometra iznākot veseli divi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Anonīms 03.11.2016. 08.02

    nē – pāvests mums ir viens un viņš ir mainījis domas – redzot kas notiek īstenībā. Tā tikai Latvijā bēgļus uztver kā jaunu biznesa produktu – augsts žogs un klusums un nauda griežas – dažu kabatās, ne jau valsts kasē, protams

    Tā kā – nekaitini mani ar savu nelietīgo ironiju – tā ir nevietā!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu