Nemīlestība • IR.lv

Nemīlestība

6
Donalda Trampa atbalstītāja kādā no priekšvēlēšanu kampaņas pasākumiem.
Māris Diņģelis

Nespējot piemeklēt ideālos kandidātus, vēlētāji dažādās pasaules vietās bieži vien pie urnām dodas ar apņēmību vienkārši nobalsot par mazāko ļaunumu. Šā gada ASV prezidenta vēlēšanās šis princips ieguvis gluži vai ekstremālu formu

Pagājušā gada pavasarī laba mana draudzene vāciete Henriete pieņēma lēmumu bēgt no Vašingtonas. Cik ātri vien iespējams. Uz jebkurieni. Viņas depresija pieņēmās spēkā ar katru nedēļu, līdz beidzot darba devējs starptautiskā organizācijā palīdzēja izkārtot Henrietes pārcelšanos uz Āfriku. Prombraukšanas iemesls: lietas, ko vairums cilvēku lasa ziņu virsrakstos, viņu skāra ļoti personiski.

2012. gada 11. septembra vēlā vakarā Henriete iekāpa lidmašīnā, atgriežoties no komandējuma Afganistānā. Pa ceļam bija ieplānojusi dažas dienas pavadīt Lībijā, kur strādāja viņas dzīvesdraugs. Mainot reisus Dubaijā, viņa saņēma šokējošu ziņu: dzīvesbiedrs ir gājis bojā. Amerikāņu vēstnieks Lībijā Kristofers Stīvens (52) bija nosmacis Bengāzī vienā no konsulāta ēkām, kurai uguni pielaida teroristi. Tonakt dzīvību zaudēja vēl trīs amerikāņi.

Sākās izmeklēšana, cita starpā arī cenšoties noskaidrot, vai ASV Valsts departaments un tā toreizējā vadītāja Hilerija Klintone ir bezatbildīgi ignorējuši potenciālos apdraudējumus saviem diplomātiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu