KNAB Strīķei par pazemināšanu amatā nāksies izmaksāt vairāk nekā 13 000 eiro • IR.lv

KNAB Strīķei par pazemināšanu amatā nāksies izmaksāt vairāk nekā 13 000 eiro

32
Juta Strīķe. Foto: Ieva Čīka, LETA

Šī ir viena no vairākām Strīķes prasībām pret biroju.

Stājies spēkā spriedums, ar kuru tika atcelts disciplinārsods pazemināt amatā bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieci Jutu Strīķi, un saskaņā ar šo spriedumu viņai par labu piedzīti vairāk nekā 13 000 eiro, ziņo LETA.

Augstākās tiesas (AT) preses sekretāre Baiba Kataja  informējusi, ka , AT 28.oktobrī atteica ierosināt kasācijas tiesvedību šajā lietā, līdz ar to spēkā stājās Rīgas apgabaltiesas spriedums. Lēmums nebija pārsūdzams.

Rīgas apgabaltiesa maija beigās atcēla disciplinārsodu – lēmumu pazemināt Strīķi amatā. Tiesa nolēma daļēji apmierināt Strīķes prasību pret KNAB par darba devēja piemērotā disciplinārsoda – pazemināšana amatā – atcelšanu, atšķirīgas attieksmes aizlieguma pārkāpuma konstatēšanu un atlīdzības par morālo kaitējumu un darba samaksas starpības piedziņu.

Tiesa nolēma atcelt disciplinārsodu, kas Strīķei piemērots ar KNAB 2014.gada 11.jūlija rīkojumu. Tāpat tiesa nolēma piedzīt no KNAB Strīķes labā algas starpību starp KNAB priekšnieka vietnieka un galvenā speciālista atalgojumu laika periodā no 2014.gada 21.jūlija līdz 2015.gada 30.septembrim un par divām darba dienām 2015.gada oktobrī 10 414 eiro apmērā.

Tomēr tiesa noraidīja Strīķes prasību pret KNAB par darba algas starpības piedziņu 10 052 eiro apmērā.

Vēl tiesa nolēma piedzīt Strīķes labā morālā kaitējuma kompensāciju 700 eiro apmērā, bet noraidīja Strīķes prasību pret KNAB daļā par morālā kaitējuma piedziņu 6300 eiro apmērā.

Apgabaltiesa nolēma arī piedzīt no KNAB Strīķes labā 2500 eiro tiesāšanās izdevumus advokāta atlīdzības samaksai.

Šī ir viena no vairākām Strīķes prasībām pret biroju.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks šovasar pirms došanās atvaļinājumā nolēma atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Strīķi. Viņš bija parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata. Arī šo sodu Strīķe ir pārsūdzējusi tiesā.

 

Komentāri (32)

DD1 31.10.2016. 14.45

Kārtējie 13 000 EUR jāiekasē no Saeimas deputātiem, bet ne par to, ka nobalsoja par Streļčenoku, bet par to, ka pēc pirmā precedenta neatlaida viņu, jo ar vienu savu balsojumu varēja apturēt šo tiesisko izvirtību.

+15
0
Atbildēt

0

dzeris49 31.10.2016. 12.52

Iekasēt personīgi no Streļčenoka, un tālāk lai viņš prasa tiem, kuru neformālos rīkojumus pildīja.

KNAB ir kļuvusi par anekdotisku un kaitīgu iestādi, kura visus spēkus novirza cīņai nevis ar korupciju, bet, ar korupcijas apkarotājiem un tiem, kas reāli par to ziņo, Jurašs un Striķe ir tikai redzamākie piemēri.

Kaut, vai tad vienīgā bezxjēdzīgā iestāde Latvijā.

+12
-2
Atbildēt

12

    nomale > dzeris49 31.10.2016. 14.44

    dzeris …Noņemot Streļčenoku sistēma nemainīsies, un ar šo Saeimu neviens kas nopietni gribētu cīnīties ar korupciju tur tāpat ielkts netiks. …

    ————————————

    Nu tad kāda mārutka pēc Tu un pārējie braucat virsū Streļčonokam, ja atzīstat, ka nekas nemainīsies? Vai tiešām ir tāda nepieciešamība pēc kādas konkrētas personas kuru varētu sist par visām dzīves pārestībām un nebūšanām? Vai tiešām nevar savu negatīvo enerģiju novadīt kādā citā, ne tik nožēlojamā veidā?

    dzeris …Un tomēr, varbūt, nejauši gadīsies kaut nedaudz gudrāks un kompetentāks, kas vismaz nepataisīs iestādi par izsmieklu…

    ——————————————-

    Kāds kas iekļausies noziedzīgajā sistēmā un sēdēs klusu? Re kā igauņiem – spiegu bez gala. Mums gan nav – varam lepoties, vai ne?

    dzeris …Tev, vispār, interesanta teorija – kamēr nav sakārtota sistēma, no iestādes vadītāja nevar prasīt atbildību ne par ko.

    Neviena sistēma nekad netiks pilnībā sakārtota, un katras iestādes vadītājam par iestādes darbu tomēr jāatbild….

    ——————————————-

    Man tā arī neviens nav atbildējis, kā vadītājs var realizēt savus plānus, ja darba kolektīvam nav nekādu pienākumu viņam pakļauties! Konkrētas atbildes vietā vienmēr kaut kāds kosmoss un tikumība.

    dzeris …Taisni tu te aizstāvi kolektīvās bezatbildības principu, kas raksturīgs Latvijai, nevis es to daru.

    ———————————

    Nja? Streļčonoks atbild par visu, par ko atbild(ēja) Strīķe?

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 31.10.2016. 13.03

    Protams, ka jāiekasē no Streļčonoka personīgi! Lai visi tie priekšnieciņi redz, ka Lemberga-Grūtupa sistēmu aizskart nedrīkst! Ja tevi iecēluši par priekšnieku valsts iestādē sēdi klusu, vienkārši imitē darbību un nesprēgā!!!

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    mrsly > dzeris49 31.10.2016. 18.51

    Jurašs piesedza kontrabandu…ko tur murgo par apkarošanu??!!?!! Lielākais liekulis…

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    nomale > dzeris49 31.10.2016. 14.15

    dzeris …Kaut vai salīdzini KNAB reputāciju pirms un pēc Streļčenoka….

    ——————————–

    Ai vai vai! Kā Streļčonoks sāka kustināt sistēmu tā sāka smirdet. Secinājums – labāk nekustināt!

    dzeris …gribi teikt, ka Striķe, Jurašs utt. strādāja Lemberga labā, un Streļčenoks ir tas cīnītājs pret sistēmu un pret Lembergu?…

    ———————————

    Nē dzeri, tas Tu pie katras izdevības klaigā, ka Streļčonoks strādā Lemberga labā. Es tikai norādu uz to, ka nav pamata prasīt atbildību no Streļčonoka tikmēr, kamēr nav sakārtota sistēma. Es uzbraucu sistēmai – tu konkrētam cilvēkam! Katram savs! Pūlim vienmēr būs vajadzīgs kāds, kuru nomētāt akmeņiem.

    dzeris …Manuprāt, šoreiz tu meklē sazvērestības teoriju tur, kur tās nav, Streļčenoks, labākajā gadījumā, ir absolūti nekompetents, lai neteiktu dīvains ar savu grafomāniju un instrukciju drukāšanu, sliktākajā – ietekmējams, un pilda pasūtījumu KNAB sagraušanai…

    ——————————————

    Izskatās, ka Tev sazvērestības teorijas nav nepieciešamas – jau skaidri zini kas ir kas! Noņems Streļčonoku, ieliks vietā kādu godīgu un viss notiks!

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    valdemir > dzeris49 31.10.2016. 17.56

    Tātad tiek pieņemts, ka šajā konkrētajā gadījumā tiesa nav sistēmas elements.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    edge_indran > dzeris49 31.10.2016. 14.44

    ———-dzeris49 Noņemot Streļčenoku sistēma nemainīsies, ……

    ========================================================================================

    “Dari ko darīdams, apdomā galu !”

    “.. Lai “restartētu” šodienas Rietumu civilizāciju, būtu nepieciešams pavisam cits, alternatīvs modelis, kura šobrīd nav, un diez vai tas var parādīties, jo tas nozīmētu, ka būtu jāatsakās no visa tā, kas šobrīd veido šīs civilizācijas pamatus – no kapitālisma, liberālisma, demokrātijas un tā tālāk.”

    Harijs Tumans: Tagadējās Rietumu vērtības ir radušās kristīgo vērtību nolieguma rezultātā

    http://www.aprinkis.lv/media/k2/items/cache/0c87e6471addbcf95776653c7334bcfb_XL.jpg

    http://www.aprinkis.lv/sabiedriba/dzive-un-ticiba/item/29024-tagadejas-rietumu-vertibas-ir-radusas-kristigo-vertibu-nolieguma-rezultata

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 31.10.2016. 17.02

    nomale. Ak, kungs! Tev nu gan putra galvā:)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Andrejs > dzeris49 01.11.2016. 07.51

    Vēl viens trollis “mrsly” šodien uz ātru roku izveidots speciāli Streļčenoka aizstāvēšanai un Juraša un Strīķes apmelošanai.

    Smieklīgi un aizkustinoši vērot šo nožēlojamo rosīšanos. ;))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 31.10.2016. 13.57

    nomale – gribi teikt, ka Striķe, Jurašs utt. strādāja Lemberga labā, un Streļčenoks ir tas cīnītājs pret sistēmu un pret Lembergu?

    Diezin vai tā būs.

    Un kas tas par iestādes vadītāju, kurš tā atlaiž darbiniekus, ka nodara iestādei tikai zaudējumus?

    un kur palika tas Juraša iesniegums Kalnmeiejeram par Streļčenoku, kurā teikts, ka viņš absolūti ignorē Jur. vēršanos att. par kukuļa piedāvājumu, kāpēc taisni pēc tam Jurašu atlaida?

    Manuprāt, šoreiz tu meklē sazvērestības teoriju tur, kur tās nav, Streļčenoks, labākajā gadījumā, ir absolūti nekompetents, lai neteiktu dīvains ar savu grafomāniju un instrukciju drukāšanu, sliktākajā – ietekmējams, un pilda pasūtījumu KNAB sagraušanai.

    Kaut vai salīdzini KNAB reputāciju pirms un pēc Streļčenoka.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 31.10.2016. 14.27

    Noņemot Streļčenoku sistēma nemainīsies, un ar šo Saeimu neviens kas nopietni gribētu cīnīties ar korupciju tur tāpat ielkts netiks.

    Un tomēr, varbūt, nejauši gadīsies kaut nedaudz gudrāks un kompetentāks, kas vismaz nepataisīs iestādi par izsmieklu.

    Tev, vispār, interesanta teorija – kamēr nav sakārtota sistēma, no iestādes vadītāja nevar prasīt atbildību ne par ko.

    Neviena sistēma nekad netiks pilnībā sakārtota, un katras iestādes vadītājam par iestādes darbu tomēr jāatbild.

    Taisni tu te aizstāvi kolektīvās bezatbildības principu, kas raksturīgs Latvijai, nevis es to daru.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    tonijs > dzeris49 31.10.2016. 13.55

    Kopējā Streļčenoka sastrādātā summa jau pamazām tuvojas 100 tūkstošiem eiro. Ja Kučinski viņa darbs apmierina, tad lai abi sadala uz galviņām. Kāpēc mums šis cirks jāapmaksā?

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    no malas > dzeris49 31.10.2016. 17.30

    Kam vēl būtu jānotiek, lai premjers izliktos neredzam to, kas notiek KNAB? Šķiet, ka likums Kučinska k-gam dod tiesības izvērtēt Strelčenoka atbildību un vērsties pret viņu ar regresa prasību. Lai gan KNAB statuss ir visai nenoteikts, taču Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzības likuma 34.pants nosaka, ka

    (1) Augstāka iestāde (normatīvajā aktā noteikta piekritīgā iestāde) sešu mēnešu laikā no dienas, kad publisko tiesību juridiskajai personai radies pienākums atlīdzināt zaudējumu, veic dienesta izmeklēšanu, lai noteiktu iespējamo atbildīgo amatpersonu, pret kuru varētu vērst regresa prasību.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

west 31.10.2016. 19.08

Atkal “valsts” smagi aptaisījās. Vēlreiz un vēlreiz..

Kad tajā beidzot būs konkrēti uzvārdi, kuri savas cūcības kaut daļēji apmaksās no savām kabatām, nevis no mūsu visu kopējās ?

+6
0
Atbildēt

3

    Anonīms > west 31.10.2016. 20.20

    nekad – un jo ātrāk to sapratīsi, jo pašai paliks vieglāk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Anonīms > west 31.10.2016. 21.25

    nevis jautājumi paliek, bet grūti “norīt” un pieņemt to, ko esi sapratis vai sapratusi elle un inidija, es arī nevaru zināt kurš ir kurš un kura ir kura, bet … ko es spriežu – ka īstenība ir tik mulsinoša , vai precīzāk -tā īstenība, kas ir tava īstenība

    mani apstulbina tie meli, tā retorika – burtiski kā manā jaunībā psrs laikos – nu kaut vai šaodienas brigmaņa vārdu zelts – kas nav par budžetu, tas ir pret drošību – nu kā var nerasties asociācijas ar padlaiku represijām kaut ko tādu dzirdot?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    west > west 31.10.2016. 20.38

    Skaisle

    Kāpēc “pašai”? :) Tu par sevi ?

    Sen jau visu esmu sapratis, bet jautājumi vienalga paliek.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu