Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

2
Apdāvinātā meitene
Kristīne Simsone

 


oooo
 Kubo un divas stīgas / Kubo and the Two Strings. Animators Treviss Naits, kurš strādājis pie ASV studijas Laika divām iepriekšējām filmām – Korelaina un Kastīši -, ir radījis izcilu, sarežģītajā un laikietilpīgajā leļļu animācijā veidotu darbu. Filmas stāsts par jauna zēna Kubo cīņu ar pagātnes rēgiem ir īsta spriedzes spēkstacija, kas liek iekrampēties kinoteātra krēslā un līdzpārdzīvot. Tiesa, daudzo psiholoģisko līkloču un gaumīgo šausmu žanra ieaudumu dēļ šis darbs pašiem mazākajiem skatītājiem varētu būt pārāk baiss. Pārējiem – jāredz! Kino no 21. oktobra.

oooc  Apdāvinātā meitene / The Girl with All the Gifts. Postapokaliptiskā britu zombijdrāma ir iznesīga Eiropas atbilde Holivudas lielbudžeta šausmeņu piedāvājumam. Britu rakstnieka Maika Kerija noveles ekranizējums kinematogrāfā nodrillētajai zombiju tēmai pieiet no cita rakursa. Laipojot starp klišejām, šis kinodarbs atrod savu toņkārtu, piesātinātu un spriedzes pilnu saspēli starp galvenajiem varoņiem – vajātāju un upuri nepārtraukti mainītās lomās. Kino no 21. oktobra.

ooo Džeks Rīčers: Nekad neatgriezies / Jack Reacher: Never Go Back. Lai arī lēmums uzņemt turpinājumu jau sākotnēji sagurušajai 2012. gada filmai šķiet apšaubāms, režisora Edvarda Cvika (Pēdējais samurajs) piesaiste ienes turpinājumā jaunu elpu un skaidrāku formulējumu. Šis ir trilleris tiem, kuri veco laiku vārdā tic Tomam Krūzam. Pārējās komponentes: spraiguma piebāzts sižets, galveno varoni glorificējošas vienrindītes un kaķa-peles spēlītes kā pēc ābeces. Kino no 21. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu