Bēglis palīdz meklēt džihādistus • IR.lv

Bēglis palīdz meklēt džihādistus

3
Masūds Akils Daesh ieslodzījumā pavadija 280 dienas

Tā sauktās Islāma valsts ieslodzījumā Sīrijā žurnālists Masūds Akils pārcieta spīdzināšanu un nāves draudus. Tagad Vācijā viņš palīdz likumsargiem atrast bijušos kaujiniekus, kuri Eiropā ieradušies kā bēgļi

Vajāšanas saspringtākajā brīdī Masūds Akils bailēs aiztur elpu un sažņaudz pirkstus dūrēs. Viņš slēpjas starp mašīnām kāda Bavārijas rūpnieciskā rajona autostāvvietā un uzmanīgi vēro ielu. Pa labi ir bēgļu patversme, pa kreisi – kurpju veikals. Pa ielu starp abām šīm ēkām Akilam tuvojas vīrietis uz riteņa. Tiešām terorists? Viņš mazliet paliecas uz priekšu, lai labāk saredzētu braucēju un to, vai viņam uz pieres ir rēta. «Ir! Ir īstais, maitas gabals. Pazīstu tevi, velns,» Akils nočukst. Vīrietis ar rētu nesteidzīgi ieminas bēgļu mājas pagalmā.

Rētainā vīra parādīšanos Akils šajā vietā ir gaidījis septiņas stundas. Gaidot viņš ik pa laikam ierunājas par atriebību un to, cik patīkami vairs nejusties pašam kā upurim. Taču, kad beidzot parādās meklētais vīrietis, kuru Akils sauc par Islāma valsts jeb Daesh teroristu, puisis apklust un sastingst. Ieraugot rētaino vīru, Akils uz pāris sekundēm atkal sajūtas kā ieslodzītais nr. 6015, nāvei nolemts Daesh gūsteknis. Islāmisti pazemoja un spīdzināja Akilu, solīja nogriezt viņam galvu ar nazi kā kaujamam lopam.

Akils ir 23 gadus vecs kurdu žurnālists no Sīrijas. Tur viņu nolaupīja Daesh, un viņš izcieta 280 dienas ieslodzījumā, līdz tika atbrīvots cietumnieku apmaiņas programmā un vēlāk varēja aizbēgt uz Vāciju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu