Jaunā Jūrmalgeita • IR.lv

Jaunā Jūrmalgeita

5
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS) savulaik iekūlās skandālā, pasūtot dārgu zelta amata ķēdi, bet tagad viņa krēslu sašūpojusi daudz nopietnāka lieta — KNAB izmeklē, vai vairāk nekā miljonu vērts dzīvoklis nav slēpta atlīdzība par mēra atbalstu miljonāra Jūlija Krūmiņa ekskluzīvajam būvprojektam Dzintaros.
Indra Sprance

Jūrmalas mērs un tiesnese apmetas ekskluzīvos apartamentos, ko uzbūvējis miljonārs Jūlijs Krūmiņš. Par kādiem pakalpojumiem izrādīta šī laipnībaun kādas vēl aizdomas par nelikumīgu partiju finansēšanu izmeklē KNAB?

Tūrisma sezonas beigas nav pilnībā iztukšojušas Turaidas kvartāla apartamentus Jūrmalā. Pāris minūšu gājiena attālumā no jūras un atjaunotās Dzintaru koncertzāles esošo ēku logos šur tur vīd gaisma, kādā balkonā izkārtas drēbes. Projekta attīstītāja MC Turaida Property mājaslapā lasāms, ka vairums dzīvokļu šajās pērn pabeigtajās jaunceltnēs ir izīrēti vai pārdoti, kaut gan cenas sasniedz pat 1,38 miljonus eiro. Cik maksā kompleksa vislielākais dzīvoklis ar četrām istabām, kamīnu un divām plašām terasēm, kas aizņem visu ēkas augšējo stāvu, nav norādīts – šis īpašums netiek piedāvāts ne pārdošanai, ne īrēšanai. Iespējams, tāpēc ka tajā apmeties Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS). Šajā dzīvoklī pagājušajā nedēļā KNAB darbinieki kratīšanas laikā atrada Trukšņa personīgās mantas, paverot priekškaru pēdējo gadu lielākajam korupcijas skandālam.

Jaunākās Jūrmalgeitas galvenie «varoņi» ir uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš un viņa finansists Jorens Raitums, kuru darbības izmeklēšana sniedzas trijos dažādos virzienos. Pirmkārt, partiju nelikumīga finansēšana – tiek vētīts iespējamais uzņēmēja atbalsts valstī un Jūrmalā valdošajai ZZS un pārbaudīta iespējami nelikumīga bijušās Valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas partijas No sirds Latvijai finansēšana.

Likumsargu redzeslokā nonākušas arī Krūmiņa attiecības ar Truksni – tiek izmeklēts, vai Turaidas kvartāla glaunākais dzīvoklis nav slēpta atlīdzība Jūrmalas domes priekšsēdētājam par vērienīgā un ātri īstenotā apbūves projekta sekmēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu