Ņujorkā notikušais sprādziens neesot saistīts ar starptautisko terorismu • IR.lv

Ņujorkā notikušais sprādziens neesot saistīts ar starptautisko terorismu

20
Ņujorkas pilsētas vadība apskata darbarīku kasti, kas uzspridzināta Manhetenā. Foto: LETA-AP

Sprādzienā Manhetenas dienvidos ievainoti 29 cilvēki

Ņujorkas Manhetenas rajonā sestdienas, 17.septembra, vakarā notika sprādziens, kurā 29 cilvēki guvuši ievainojumus, kas neapdraud dzīvību, paziņojušas ASV amatpersonas, vēsta aģentūra LETA-AFP/DPA/AP. 24 ievainotie nogādāti slimnīcās, vienam ir nopietni ievainojumi.

Eksplozija notika ap pulksten 20.30 sestdien, 17.septembrī, pēc vietējā laika (pulksten 3.30 svētdien pēc Latvijas laika) 23.ielā starp 6. un 7.avēniju Manhetenas dienvidos – Čelsijas mikrorajonā. Varas iestādes izmeklē sprādziena cēloni. Tiesībsargājošo struktūru amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, žurnālistiem pastāstīja, ka eksplozija notikusi celtniecības darbarīku kastē, kas atradusies pie kādas ēkas.

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio žurnālistiem paziņoja, ka, pēc pašlaik pieejamās informācijas, sprādziens sarīkots tīši, tomēr nav domājams, ka notikušais būtu terorakts, vai ka tas būtu saistīts ar cauruļbumbas sprādzienu sestdien Ņūdžersijā, kurā neviens nav cietis.

Savienoto Valstu plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka četrus kvartālus kvartālus no sprādziena vietas atrasts plastmasas maisiņā ievietots aizdomīgs priekšmets, kas atgādina ātrvārāmo katlu, no kura stiepjas vadi un kam ir piestiprināts mobilais telefons. Tas evakuēts ar policijas robota palīdzību un aizvests uz policijas šaušanas poligonu Bronksā. Amatpersonas informēja, ka tā bijusi vēl viena bumba.

Sprādziens Ņujorkā noticis vairākas stundas pēc tam, kad ASV Ņūdžersijas štata mazpilsētā Sīsaidpārkā sestdien eksplodēja cauruļbumba. Tā uzsprāga neilgi pirms tam, kad tūkstošiem cilvēku apkaimē gatavojās piedalīties piecu kilometru labdarības skrējienā par godu jūras kājniekiem un jūrniekiem.

Cauruļbumba bija ievietota plastmasas atkritumu spainī. Nav ziņots, ka tās eksplozijā kāds būtu cietis. Trešais ikgadējais skrējiens “Semper Five” pēc incidenta atcelts, un tuvākā apkaime norobežota.

Sprādziens Ņujorkā, kurā tika ievainoti 29 cilvēki, bija terorakts, taču pašlaik nav pierādījumu par tā saistību ar starptautisko terorismu, tostarp ar džihādistu grupējumu “Islāma valsts”, svētdien paziņoja ASV Ņujorkas štata gubernators Endrjū Kuomo.

“Lai arī kas novietoja šīs bumbas, mēs viņus atradīsim un viņi tiks saukti pie atbildības,” apmeklējot sprādziena vietu Manhetenā, teica Kuomo. “Bumbas sprādziens Ņujorkā acīmredzami ir terorakts, bet tas nav saistīts ar starptautisko terorismu. Citiem vārdiem sakot, mēs neredzam saistību ar “Islāma valsti Irākā un Sīrijā” un tā tālāk,” sacīja Ņujorkas štata gubernators.

Ņujorkas mērs Bils de Blāzio žurnālistiem teica, ka pagaidām nav skaidrs, vai sprādziens sarīkots politisku vai personīgu iemeslu dēļ. “Mēs nezinām motivāciju, mēs nezinām tās raksturu,” sacīja de Blāzio. Pēc policijas sniegtajām ziņām, par sprādzienu neviens nav uzņēmies atbildību.

Komentāri (20)

lno 19.09.2016. 13.53

IR! Nu kā tad tā? Klintone taču paziņojusi, ka tas bijis terora akts:)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu