Finanšu un Muitas policijas apvienošana ļaušot efektīvāk izmantot resursus • IR.lv

Finanšu un Muitas policijas apvienošana ļaušot efektīvāk izmantot resursus

36
Edijs Ceipe. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ceipe pretendēs apvienotās iestādes vadītāja amatam

Galvenais ieguvums no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes un Muitas policijas apvienošanas būs efektīvāka resursu izmantošana, tā šorīt Latvijas televīzijas raidījumā “900 sekundes” teica Finanšu policijas pārvaldes direktors Edijs Ceipe, citē aģentūra LETA.

Piemēram, ja vienai policijai šobrīd ir kāda specializētā tehnikas vienība, bet otrai nav, tad pēc apvienošanās Nodokļu un muitas policijā šo tehniku varēs izmantot abas vienības, skaidroja amatpersona.

Ceipe atzina, ka darba grupa, kas strādā pie abu policiju apvienošanas, ir nonākusi finiša taisnē. Ir apzināti procesi, kas ir līdzīgs abās pārvaldēs un kas atšķirīgs. Finanšu policijas pārvaldes direktors atzina – ja tiks rīkots konkurss uz Nodokļu un muitas policijas vadītāja amatu, viņš uz to pretendēs.

Kā ziņots, pašlaik VID ir divas izmeklēšanas iestādes – Finanšu policijas pārvaldes, kā arī Muitas policija, kas veic operatīvo darbību un izmeklēšanu, lai atklātu un novērstu noziedzīgus nodarījumus muitas lietu jomā. Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija tiks apvienotas vienā izmeklēšanas iestādē – Nodokļu un muitas policijā.

Noteikts pārejas periods, kurā līdz jauno VID struktūrvienību izveidei Finanšu policijas pārvalde un Muitas policija turpina pildīt tām noteiktos uzdevumus un īstenot normatīvajos aktos noteiktās tiesības, kas spēkā ir līdz konkrētā likuma grozījumu pieņemšanai.

Komentāri (36)

klusais 09.09.2016. 09.12

Man tik interesē kā beigsies Moduls lieta , kura pretēji Ceipes paustajam , izskatās ka ir iesprūdusi ar tendenci izbeigties :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu