ANO: Diviem miljoniem cilvēku Alepo draud nokļūšana pilnīgā aplenkumā • IR.lv

ANO: Diviem miljoniem cilvēku Alepo draud nokļūšana pilnīgā aplenkumā

17
Sagrautā Sīrija. Foto: Reuters/LETA

ANO pieprasa pamieru vai “humānās pauzes” vismaz 48 stundas nedēļā, lai būtu iespējams sniegt palīdzību civiliedzīvotājiem

Pilsoņkara plosītajā Sīrijā vairāk nekā diviem miljoniem cilvēku Alepo draud nokļūšana pilnīgā aplenkumā, pirmdien brīdinājušas Apvienotās Nācijas.

Alepo pēdējās nedēļās notikušas sīvas cīņas starp Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkiem un to pretiniekiem. Konkurējošie spēki nobloķējuši pretējās puses apgādes maršrutus un vēl vairāk nošķīruši pilsētas iedzīvotājus no ārpasaules, vēsta LETA/AFP.

ANO paziņojumā, ko parakstījušas organizācijas vadošās amatpersonas Sīrijā, visas karojošās puses aicinātas ievērot “humāno pauzi”.

Paziņojumā norādīts, ka Alepo pilnīgs aplenkums draud diviem miljoniem cilvēku, tai skaitā 275 000 Alepo austrumos.

Kaujās Alepo kopš jūlija beigām gājuši bojā vismaz 130 civilie iedzīvotāji, izpostītas slimnīcas un sabojātas pilsētas ūdens un elektroapgādes līnijas.

“ANO ir gatava palīdzēt civilajiem iedzīvotājiem Alepo,” teikts paziņojumā, norādot, ka Apvienotās Nācijas, mazākais, pieprasa pamieru vai “humānās pauzes” 48 stundas nedēļā, lai būtu iespējams sniegt palīdzību Alepo civilajiem iedzīvotājiem un papildināt pārtikas un medikamentu krājumus, kas strauji izsīkst.

Sīrijā kopš 2011.gada, kad ar protestiem pret valdību sākās asiņains pilsoņu karš, nogalināti vairāk nekā 290 000 cilvēku, pirmdien paziņoja Londonā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija “Syrian Observatory for Human Rights” (SOHR).

Kopš 26.maija, kad SOHR pēdējo reizi ziņoja par bojāgājušo skaitu, tas pieaudzis par aptuveni 10 000.

 

Komentāri (17)

J.Biotops 09.08.2016. 23.29

Sīrieši sīriešu aplenkumā – pārējai pasaulei tur nav nekas darāms un vismazāk vajadzīga ANO tūtiņdreijeru un vēja kūlēju iejaukšanās. Nespēja sadzīvot pašiem savā valstī ir sīriešu iekšēja lieta.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu