Šeremeta slepkavības izmeklētāji: video var saskatīt noziedznieku sejas • IR.lv

Šeremeta slepkavības izmeklētāji: video var saskatīt noziedznieku sejas

35
Atvadu laikā Kijevā no Pāvela Šeremeta. Fonā viņa foto. Foto: AFP/LETA

Žurnālista slepkavības izmeklētāji nav atteikušies no četrām versijām

Ukrainas speciālisti kopā ar ASV FIB izmeklētājiem nav pabeiguši izmeklēšanu žurnālista Pāvela Šeremeta slepkavības lietā, ASV laboratorijās turpinot spridzināmā materiāla izpēti, kā arī nav atmesta neviena no četrām slepkavības versijām. Par to ceturtdien preses konferencē paziņoja prokurors Andrejs Ševčenko.

Kā zināms, Šeremetu, kas bija viens no medija “Ukrainskaja pravda” vadītājiem, savas civilsievas automašīnā uzspridzināja 20.jūlija rītā Kijevas centrā, kad viņš devās uz darbu.

Kriminālmeklēšanas grupas priekšsēdētājs Dmitrijs Golovins ceturtdien teica, ka izmeklētāji izstrādā četras slepkavības versijas – personīga nepatika pret žurnālistu, viņa profesionālā darbība, situācijas destabilizācija Kijevā pēc pazīstamā žurnālista nāves un variants par kļūdu upura izvēlē, jo uzspridzinātā automašīna piederēja Šeremeta draudzenei un “Ukrainskaja pravda” vadītājai Aļonai Pritulai. Neviena no versijām nav prioritāra, visas tiek pētītas.

Tiek pieļauts, ka abiem aizdomās turamiem, kurus fiksējušas videokameras, pieliekot spridzekli zem upura auto, varētu būt līdzzinātāji, par amatpersonu teikto informē “Ukrainskaja pravda”. “Jūs redzat, ka tajā laikā, kad sieviete atradās spridzekļa novietošanas vietā, tur piebrauca automašīna,” teica Ševčenko.

Spridzeklis, pēc izmeklētāju ziņām, nav bijis stacionārs, bet gan paštaisīts. Tomēr tā elementi nākuši no stacionārās iekārtas. Tagad tiekot pārbaudīts to personu loks, kas varētu šādu spridzekli izgatavot.

Patlaban ukraiņiem palīgos nākušie FIB speciālisti noskaidro spridzekļa sastāvu, ierīcē bijis aptuveni 500 gramu trotila.

Kā teica Ševčenko, tiesībsargiem ir daudz videoierakstu, ko uzņēmušas dažādu privātfirmu, veikalu un organizāciju uzstādītas kameras netālu no vietas, kur dzīvoja Šeremets.

Prokurors apgalvoja, ka dažos videokadros esot sazīmējami pat aizdomās turēto sejas panti. Noteikts arī viņu augums – vīrietis ir 168 – 175 cm garš, nēsā bārdu, bet viņa pāriniece sieviete ir ap pieciem centimetriem īsāka.

Golovins teica, ka aizdomās turētie par spīti galvassegām nav slēpuši sejas. Tas, viņaprāt, liecina par to, ka spridzekļa novietotāji nav vietējie iedzīvotāji vai arī nebaidās par savas rīcības sekām.

Žurnālistu Pāvelu Šeremetu automašīnā, kurai zem vadītāja sēdekļa bija piestiprināts spridzeklis, uzspridzināja 20.jūlija rītā.

Aizdomās par Pāvela Šeremeta slepkavību turētie videokadros. Attēli no “Ukrainskaja pravda”

Komentāri (35)

west 04.08.2016. 20.52

Atkal tas pats, kas vienmēr. Cik var ?

Ir vienalga, kas nošāva Kenediju. Galvenais taču – kāpēc ?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu