Advokāts: Zaharjina pensija ir apmēram 3000 eiro (papild.) • IR.lv

Advokāts: Zaharjina pensija ir apmēram 3000 eiro (papild.)

36
"Liepājas metalurga" bijušais vadītājs Sergejs Zaharjins ar 2007./2008. Latvijas atklātā hokeja čempionāta uzvarētāju kausu.

Latvijā lielākā pensija, pēc oficiāliem datiem, ir 19 000 eiro mēnesī

Pieļāvumi par bijušā a/s “Liepājas metalurgs” lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina pensiju 19 000 eiro apmērā nav patiesi, jo realitātē Zaharjina pensija ir noteikta nedaudz zem 3000 eiro, turklāt jūlijā viņš nesaņēma pilnu summu, sarunā ar aģentūru LETA paziņoja Zaharjina aizstāvis Egons Rusanovs.

Kā ziņots, “Latvijas Avīze” ceturtdien rakstīja, ka, iespējams, Latvijas vislielākās vecuma pensijas -19 000 eiro mēnesī pirms iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas – saņēmējs varētu būt Zaharjins.

Pēc advokāta teiktā, viņa klients ir “ārkārtīgi sašutis” par šādiem apgalvojumiem un izskanējušo informāciju, jo šādi tiek ietekmēta sabiedriskā doma, mudinot domāt, ka “Zaharjins ir kaut ko nozadzis un darījis nelikumīgi”.

“Šodien Zaharjins bija aizgājis uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru un ieguva visas nepieciešamās izziņas. Pensija Zaharjinam nav maza, bet tā katrā ziņā nav 19 000 eiro,” sacīja Rusanovs.

Izziņas liecina, ka Zaharjins jūlijā pensijā ir saņēmis 2347 eiro, bet kopumā tā ir noteikta 2978 eiro apmērā.

Advokāts uzsvēra, ka lūgs šodien izskanējušās ziņas atsaukt kā nepatiesas, pretējā gadījumā pieļaujot tiesāšanos par goda un cieņas aizskaršanu.

Jau ziņots, ka ceturtdien laikraksts “Latvijas Avīze” pieļāva, ka lielākās pensijas saņēmējs Latvijā varētu būt bijušais a/s “Liepājas metalurgs” lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins. Šāda pensija nopelnīta, viņa kontrolētajam uzņēmumam pirms bankrota maksājot atalgojumu, kas jau pirms desmit gadiem pārsniedza 1,3 miljonus eiro gadā, raksta laikraksts.

Avīzei ar Zaharjinu sakontaktēties nav izdevies, jo viņš neatbildēja, un arī Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) nekādas ziņas par konkrētu pensiju saņēmējiem nesniedz.

Taču virknes faktu apkopojums liecina, ka rekordpensijas saņēmējs varētu būt tieši bijušais “Liepājas metalurga” īpašnieks. Šie fakti ir gan ziņas, ka rekordpensijas saņēmējs fiksēts tieši Kurzemē, gan informācija par milzīgo atalgojumu, kas turklāt izmaksāts tieši kā alga un nevis kādā citādā formā (līdz ar to veicot arī sociālās apdrošināšanas iemaksas), gan tas, ka Zaharjins tieši pērn sasniedzis pensionēšanās vecumu.

Jāpiebilst, ka 2005. un 2006.gadā (par kuriem ir konkrēta informācija par Zaharjina algu), arī bija sociālās apdrošināšanas iemaksu griesti. To apliecina arī dokuments – no gandrīz miljonu latu lielās gada algas viņa sociālās iemaksas bijušas tikai 8427 lati (11 990 eiro) gadā jeb 702 lati mēnesī. Taču milzīgo atalgojumu viņš, visdrīzāk, saņēmis arī vēlāk, kad atcēla sociālās apdrošināšanas iemaksu “griestus”, līdz ar to tika maksāts sociālais nodoklis par visu algu, kas vēlāk dod iespēju tikt pie lielas pensijas.

Piemēram, 2005.gadā Zaharjins atalgojumā uzņēmumā saņēmis kopumā 968 668 latus (nepilnus 1,38 miljonus eiro) pirms nodokļu nomaksas, tātad vidēji 80 722 latus mēnesī. Savukārt gadu vēlāk Zaharjina gada atalgojums bijis 947 288 lati pirms nodokļu nomaksas jeb vidēji 78 940 latu mēnesī.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (36)

Edite Gornova 04.08.2016. 09.53

Kam patiesībā pieder Latvijas valsts un kas ir tās patiesie saimnieki?

Latvenergo, Latvijas gāze, Parex, Liepājas metalurgs, KNAB, VID – VP un prokuratūra.Visur ir konkrētas personas, kuras atbalsta bezdarbību un patiesībā ved valsti uz sabrukumu. Latvijā valstij piederošās iestādēs saimnieko uz nebēdu. ( kā smejies ) Ķeriet zaglīgos blēžus! Ja varat!

+8
-1
Atbildēt

13

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 11.00

    beidz taču – Igaunijai , Somijai un pat Zviedrijai un Norvēģijai Krievija ir kaimiņš , nez kā tad šiem tur viss ir skaisti salīdzinājumā ar mums? Aizbrauc uz Helsinkiem, Stokhoolmu, pat mūsu tuvāko – Tallinu – kā citā pasaulē

    Tu lno kā tāda vecene – slinka un ļauna, gredzeniem un krellēm apkrāvusies un pilnās mutēs kaimiņus vaino visās problēmās, kamēr pati nevīžo istbau izslaucīt un lietas sakārtot – kauns par tevi –

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 11.37

    NĒ ĒRIK – Helsinkos nav tādi somu naciķi, kas tautai sludina patriotismu, bet paši ar kremļa naciķiem parlamentā bučojas un izdod kopīgus likumus – liekuli – nelasīšu tavus pekstiņus, ka nebeigsi šo savu muldēšanu!

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 11.53

    andrejiņ, ir vēl trakāk – braukšu atkal – saproti – komandējums + atvaļinājums – baudīšu balto cilvēku dzīvi

    Fotografiska muzejā ir praidam veltīta izstāde, protams, arī Braiana Ādamsa fotogrāfiju izstāde solās būt inčīga, bet es pieteicos ekskursijai tieši praida izstādei

    tad Historiska muzejā ir izstāde par vikingiem- noteikti gribu tikt – arī tur 3x dienā ir ekskursija

    tad Nacionalā mākslas muzejā atkal ir praidam veltīta izstāde, kurā mākslas kuratori stāstīs par diversity – dažādību – viena lieta cilvēks – cita lieta – kāds cilvēks – vīrietis, sieviete, jauns, vecs, hetero , bi – vai homoseksuals – varētu būt loti interesanti

    ceru orgasmot Moderna museet Yayoi Kusama … un vēl jau ir ko skatīties un kur būt , piemēram, Strindberga muzejā neesmu bijusi – bet gribu …. jā ko tur teikt – skaisti dzīvot neaizliegsi – jo īpaši , kad bērni ir izauguši

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 09.57

    tikai nevajag tēlot pārsteigto un nezinošo – visus tavus minētos un arī vēl neminētosw kungus un kundzes apkalpo latviešu ievēlētās latviskās partijas !

    Paši latvieši – ne putins, ne Obama , un pat ne Merkele mums nespiež latviešu tautu likumīgi padarīt par šo kungu vergiem, mūsu pašu izvēle ….

    un tūlīt būs valsts 100 gade un to vēl atzīmēs ar Monako bagātību cienīgiem salūtiem un tusiņiem , kur kungiem pilīs šampis plūdīs un dāmām kleitas plīsīs

    bet lai tev par to nebūtu kreņķis – lasi cik slikti ir Krievijā un cik slikts ir Putins

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Edite Gornova 04.08.2016. 12.25

    Reiz ieskatījos kādas ministrijas budžetā, sadaļa komandējumi: pa Latviju – 300 eiro, uz ārvalstīm – 300 tūkstoši. (Tā nebija Ārlietu ministrija)

    Interesanti kāds ir Skaisles komandējumu, Šlesera vārdiem runājot, sausais atlikums?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 13.16

    nu redz kā mēs te latvietīši smuki plēšamies – par katru cenu gribat mani piesist krustā,ka es tā galvenā vainīgā – nesanāks puiši – es jums uzšvilpju – jums – neldzīgajiem čekistu pakalpiņiem

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 12.44

    savukārt , es , andrejiņ lasīju, kā varas lutinātā rakstniece Nora Ikstena aizbraukusi par komandējuma naudu uz Islandi, lai piedalītos konferencē par rakstniekiem – brīvības cīnītājiem. Lūk, viņa stāsta, ka aizlaidusies no konferences un gājusi mērcēties karstajos ūdeņos

    JĀ un Ikstenas toreiz laikam vēl tikai brūtgānam -VKKF apmaksāja braucienu uz Zviedriju, kaut gan viņš pat nebija Latvijas pilsonis …

    redz – es saviem brūtgāniem tādus seksbraucienus nevaru izkārtot – kā saka -rociņas un prātiņš par īsu un nekaunība par mazu

    Tā kā tā – strādāju pie privāta darba devēja – tādas lietas nekad neesmu varējusi atļauties. Pat ja nav bijis interesanti – jāsēž kā štikam un tikai pēc tam, vari skraidīt apkārt. Un es skraidu.

    Nu – ko lai vēl tev uzrakstu, kas tevi radītu skaudību? Man nav mājās rozā zilonītis, bet toties man ir divi balti porcelāna zaķi – kā Lieldienās atskrēja – tā palika – saliku šos ar purniem kopā, lai izskatās, ka bučojas – lai cik banāli tas arī nebūtu – tie visu laiku bučojas

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Anonīms > Edite Gornova 04.08.2016. 11.55

    starp citu – Tallinā ir Pētera I namiņš – esi tur bijis ? Un vēl viskautkas ir Tallinā

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Edite Gornova 04.08.2016. 13.03

    Skaisle visu komandējumu naudu noplītē ārzemēs,brauc krellēm un zelta auskariem nokrāvusies atpakaļ uz Latviju lamāt latviešus un naciķus,un nabaga bērniņam ēšanai neko neatstāj.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > Edite Gornova 04.08.2016. 13.08

    Skaisle. Kādreiz nulle mums stāstīja, ka strādājot pie krievu uzņēmēja, tādēļ lamāja Latviju un latviešus. Nešaubos, ka skaisle arī barojas no tās pašas silītes, tādēļ tā pati dziesma:) Centīga, bet stulba:):):)

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > Edite Gornova 04.08.2016. 10.40

    Skaisle… bet lai tev par to nebūtu kreņķis – lasi cik slikti ir Krievijā un cik slikts ir Putins

    _________________________

    Kurš gan to varētu noliegt, ka Krievijā vēl daudz sliktāk un to, ja mums nebūtu šāds kaimiņš, Latvijā būtu daudz labāk?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Edite Gornova 04.08.2016. 11.21

    Tu tāda pati apkrāvusies ļauna,ļumīga vecene vaino visus latviešus.Vai Helsinkos ir kremļa satelītpartija,kas savāc trešdaļu kolonistu balsu vēlēšanās?

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    andrejs > Edite Gornova 04.08.2016. 11.37

    Aizbrauc uz Helsinkiem, Stokhoolmu, pat mūsu tuvāko – Tallinu – kā citā pasaulē

    ——-

    kur tik tu neesi pabijusi laikā, kad bērniem nav ko ēst…..

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

traductrice 04.08.2016. 14.20

Pateicoties tādiem pensionāriem kā berjozkins, lembis un šitais Metalurga izlaupītājs, VIDĒJĀS pensijas apmērs Latvijā strauji kāpj uz augšu. varēs atzīmēties statistikas datos.

+7
0
Atbildēt

0

MChuzzlewit 04.08.2016. 12.20

Kad pirms pāris gadiem Latvijas Bankas ierēdnis vecpuisis kādai savai paziņai piedzimušu bērnu uzdeva par savējo un varēja kā “māmiņa” saņemt “māmiņas pabalstu” – tolaik rekordsummu -, viss taču bija čikeniekā –

“Kungs ir maksājis atbilstošas sociālās iemakasas” un tagad “var saņemt atbilstošu sociālo palīdzību”, un jautājumi par to, kāpēc Ls 100 000 gadā pelnošam vecpuisim par kādai paziņai piezimušu bebi būtu jāsaņem Ls 45 000 māmiņalga ir “pilnīgi neadekvāti”, skaidroja iesaistītās amatpersonas.

Zaharjins vnk bijis labs Rimšēvica kantora un pārējās nacionālās elites tikumu skolnieks.

http://www.pietiek.com/raksti/latvijas_pelnosakais_ierednis_uzstada_ari_maminu_algas_rekordu

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu