Krusa un vertikāle • IR.lv

Krusa un vertikāle

7
Nellija Ločmele

 

Satraucoši un svarīgi notikumi aizvadītajā nedēļā bira cits pēc cita kā krusas graudi, kapājot vasarīgi noskaņotos cilvēku prātus. Britiem jauna premjerministre. Darbaholiķe, kas prot uzsist dūri galdā un kam patīk pucēties. Ceru, ka viņai padodas mīklu minēšana, jo «Dzelzs lēdijas» jaunās inkarnācijas lielais izaicinājums būs atrast atbildi uz jautājumu – ko īsti nozīmē Brexit jeb kā reāli notiks britu izstāšanās no ES?

Franču nacionālo svētku izskaņa Nicā pēc krāšņa salūta acumirklī pārvērtās asiņainā haosā, kad terorists ar kravas auto izbrauca cauri cilvēku pilnai promenādei. Bojāgājušo vidū arī divi kaimiņu Igaunijas pilsoņi – skumjš atgādinājums, ka naida un fanātisma upuri netiek šķiroti pēc tautības, ticības vai aizsardzības budžeta lieluma.

Kamēr latvieši iesildījās Positivus, Turcijā virs vakariņotāju galvām lidoja iznīcinātāji – risinājās pučs, kurā prezidents Erdogans noturējās pie varas un tagad vēl ciešāk pievelk varas skrūves. Grūti pieņemt, ka svarīga NATO dalībvalsts, kas cer iestāties ES un kalpo kā slūžas bēgļu plūsmai no Sīrijas, nu apsver nāvessoda atjaunošanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu