Pagastveču valsts • IR.lv

Pagastveču valsts

4
Pauls Raudseps

Salāpīti jumti, bet ne modernas attīstības vīzija vai korupcijas apkarošana

Zaļzemniekiem ziedu laiki. No viņu rindām nākušais prezidents Raimonds Vējonis nupat kā atzīmējis vienu gadu amatā, un viņa reitingi ir līdzvērtīgi Vairas Vīķes-Freibergas savulaik sasniegtajiem augstumiem. ZZS gada pirmajā pusē apsteidza tradicionālo aptauju līderi Saskaņu un no ierasti rēnās viduvējības kļuva par valsts populārāko partiju. Aug reitings pat valdībai, kuru Latvijā tradicionāli ierasts uzskatīt par gandrīz vai visu netikumu iemiesojumu.

Par kādiem nopelniem tāds pacēlums? Par iemidzināšanu.

Jau gadiem esam pieraduši pie ZZS līdera Augusta Brigmaņa izlīdzināti rāmās runas manieres, un tagad viņa rimtajam monotonam piebalso arī premjers un prezidents. Jau tā velk uz snaudu, un, ja vēl arī politiskās organizācijas nosaukumu iepin šūpuļdziesmā – «Aijā ZZS… ZZS…» -, tad vēlētāji tiek iežūžoti saldos sapņos par mierīgu dzīvi, kurā viss notiek ar prātu un pīpēšanu un uz nākotni braucam lēnām pār tiltu, draugi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu