Eiropā un ASV lūdz nespēlēt aplikāciju "Pokemon Go" slimnīcās un muzejos • IR.lv

Eiropā un ASV lūdz nespēlēt aplikāciju “Pokemon Go” slimnīcās un muzejos

22
"Pokemon Go" aplikācija viedtālrunī. Foto: AFP/LETA

Pieaug satraukums par jaunās viedtālruņu aplikācijas ietekmi – ar spēli aizrāvušies cilvēki nokļūst nepiemērotās un dzīvībai bīstamās vietās

Masveida aizraušanās ar jauno viedtālruņu spēli “Pokemon Go” raisa arvien lielākas bažas Eiropas valstīs un arī ASV – policijas, slimnīcu, muzeju un dzelzceļa transporta pārstāvji nav apmierināti ar to, ka viedtālruņu lietotāji, aizrāvušies ar spēli izdomāto pokemonu meklējumos reālajā laikā un reālās vietās, arvien biežāk nonāk vietās, kur ir bīstami un aizliegts atrasties, trešdien vēsta “Die Welt”.

Pagājušajā nedēļā iznākusī aplikācija ir iekarojusi lielu popularitāti. “Pokemon Go” ir jaunākā papildinātās realitātes versija no populārās videospēles sērijas, kurā fiktīvie radījumi ievietoti reālajā dzīvē.

Amsterdamā slimnīcas “Akademische Medizinische Zentrum” aicinājusi apmeklētājus turpmāk neuzturēties viņiem slēgtās telpās “pokemonu meklējumos”. Dažus aizrautīgus spēlētājus slimnīcas darbinieki atraduši pat ēkas pagrabā, kur dezinficē apģērbu. “Pacientiem vajadzīgs miers,” norāda ārsti.

Savukārt Nīderlandes dzelzceļa kompānijas “ProRail” vadība aicinājusi “Pokemon Go” izstrādājus ieviest izmaiņas spēlē, jo vairāki spēlētāji, neapzinoties, kur atrodas, nokļuvuši uz dzelzceļa sliedēm.

Turklāt policija sākusi saņemt sūdzības par aizdomīgiem veidtālruņu īpašniekiem, kuri fotografējot iedzīvotāju mājas. Cilvēki bažījas, ka tie varētu būt zagļi, taču izrādījies, ka tikai pokemonu meklētāji.

Tikmēr ASV neapmierinātība ar pokemonu meklētājiem radusies tāpēc, ka šie cilvēki staigājuši par karavīru kapsētu Ārlingtonā un holokausta muzeju Vašingtonā. Savukārt Teksasas štatā policija ziņojusi par transporta avāriju pēc tam, kad viens no auto vadītājiem savu mašīnu pametis ceļa vidū, lai noķertu pokemonu, bet viņa auto ietriecās cits automobilis.

 

Komentāri (22)

Austras koks 13.07.2016. 13.11

4 charts that prove that today’s 30-year-olds are NOT adults – http://www.marketwatch.com/story/4-charts-that-prove-that-todays-30-year-olds-are-not-adults-2016-06-30?mod=genPF_twitter_new&link=sfmw_tw

Ko darīt, ja ir izaugusi “bērnudārznieku” paaudze. Bet valstu un starptautisku organizāciju vadībā visādi vairāk vai mazāk kreisie un margināļi. Tāda rietumu sabiedrība kāda tā ir tagad, ilgtermiņā nespēs sevi aizsargāt ne no krieviem, ne no musulmaņiem. Pārāk mīksta un nespējīga.

+5
-1
Atbildēt

2

    serioussam909 > Austras koks 13.07.2016. 15.07

    Jo ir tik vienkārši “own a home” pie mūsdienu nekustamo īpašumu cenām kuras uzskrūvēja iepriekšējā paaudze. Kā 30gadniekam var piederēt māja ja kredītu beigs maksāt tikai kad būs jau 40+ gadi?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > Austras koks 13.07.2016. 14.09

    kā jau viens te rakstīja – civilizāciju kara iznākums tiks izšķirts guļamistabās.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Mārtiņš X. 13.07.2016. 14.33

Atsevišķi cilvēki nepiedienīgi uzvedas muzejos un kapos? Daži pat nonāk vietās, kur nav ieteicams vai ir bīstami uzturēties? Skaidrs, ka pie vainas būs Pokemoni, nevis spēlētāju stulbums!

+4
-1
Atbildēt

2

    Ēriks > Mārtiņš X. 13.07.2016. 21.07

    Nebūs elektorāta stulbuma,neies bizness un pelnītāji nedabūs pelnīti iecerēto piķi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Mārtiņš X. 13.07.2016. 15.31

    Spēlētāju stulbumu lūdzu neaiztikt – viņi ir elektorāts! Visuzticamākais!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu