Ievērojami jaunumi • IR.lv

Ievērojami jaunumi

Jānis Vēvers

Ja kādu pārņēmusi sajūta, ka modernās tehnoloģijas kļuvušas garlaicīgas un aizraujošas inovācijas gājušas mazumā, jādodas uz lielajām patērētāju elektronikas izstādēm, piemēram, ikgadējo tehnoloģiju forumu MWC Barselonā

Jaunas formas meklējumos

Huawei FreeClip

Pēc ieilgušā bezvadu austiņu konservatīvā dizaina perioda ražotāji kļuvuši atvērtāki eksperimentiem. Radošo meklējumu avangardā izvirzījies tehnoloģiju milzis Huawei. Pagājušā gada FreeBuds 5 ar izlocītu kātiņu nu papildinājis FreeClip, kas izceļas ne tikai ar savdabīgu C burta formu, bet arī ar atskaņošanas risinājumu. Pusloka kātiņš paredzēts, lai 5,6 gramus vieglās austiņas uzspraustu uz auss malas, kur to izvēlētajā vietā notur paplašinājumi abās pusēs.

Atšķirībā no klasiskajiem ieaušiem FreeClip neaizsedz auss eju. Augstas jutības skaļrunis atrodas vairāku milimetru attālumā no tās, taču raida skaņas signālu tieši ausī.

Tas rada neparastas sajūtas — mūzika ir labi dzirdama pat trokšņainā vidē, taču vienlaikus saklausāmas arī apkārtējās skaņas. Ļoti piemērotas lietošanai uz ielas. Mašīnu tuvošanos var dzirdēt pēc skaņas, taču ielas trokšņi īpaši netraucē telefona zvaniem, jo trīs mikrofonu sistēma ar mākslīgā intelekta algoritmu palīdzību neitralizē vēja šņākšanu un citas fona skaņas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu