Varas monoizrāde • IR.lv

Varas monoizrāde

4
Aivars Ozoliņš

Vienotības kongress neizvērtēja un nenovērsa partijas neveiksmju iemeslus

Partijas Vienotība kongresa rezolūcijas īsā versija varētu būt: «Pagaidīsim līdz decembrim.» Pagājušo sestdien notikušais ārkārtas pasākums nekļuva par «šausmīgām beigām» partijai, taču arī neradīja pārliecību, ka nākamajā pusgadā līdz kārtējam kongresam Vienotībai izdosies jauna priekšsēdētāja vadībā pārvarēt «nebeidzamās šausmas», kuras to turpina plosīt un ir nodzinušas jau zem 5 % robežas sabiedriskās domas aptaujās. 

«Vislabāk organizētais kongress, kādu esmu redzējis,» jaunievēlētais partijas valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs teica, kad viņa priekštece amatā Solvita Āboltiņa bija novadījusi pasākumu jau līdz gala ziediem, tomēr atļāva runāt arī viņam. («Es tā saprotu, ka Andris Piebalgs grib vēl vārdu,» vadītāja bilda, pirms pateica «maģiskos vārdus, ka kongress ir slēgts».) Ja Piebalgs to teica ar ironiju, partijai vēl varētu būt cerības pārstāt nolemti iet pa Solvitas taku. Un Piebalga paša ievēlēšana arī parāda, ka ne gluži visu var organizēt. 

Taču kongresu, kam it kā vajadzēja beidzot izvērtēt Vienotības pēdējā laika katastrofālo neveiksmju iemeslus, šo neveiksmju ģeneratore bija uztaisījusi par savas varas un ietekmes soloizrādi. Uz skatuves bija tikai viena pati Āboltiņa pie galda, bet brīdi pastāvēt viņas tuvumā varēja tikai viņas paaicinātie. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu