Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Naudas monstrs

 


ooo
 Naudas monstrs / Money Monster. Aktrises Džodijas Fosteres ceturtais veikums režijā un viena no lielākajām preses atrakcijām Kannu festivālā: filmā TV režisori spēlējošā Džūlija Robertsa pirmo reizi karjerā gāja pa slaveno festivāla sarkano paklāju. Lai arī filma emocionāli augstas toņkārtas nesasniedz, tā ir saistošs stāsts par finanšu korporāciju savtību, pasniegts realitātes šova veidolā. Galvenais dzinējspēks līdzās Džordžam Klūnijam, kurš spēlē sagūstītu televīzijas pārraides vadītāju, ir Robertsa. Vājā vieta – piegludinātais fināls. Ja Fosterei pietiktu drosmes to izvērst, nebaidoties satricināt publiku, Naudas monstrs būtu groda drāma ar pamatotām cerībām uz Oskariem. Kino no 3. jūnija.

ooo Pirms atkal tiksimies / Me Before You. Līdzīga aizkustinošajai franču komēdijdrāmai Neaizskaramie (Intouchables), kurā kāds jauneklis kopj paralizētu vīru. Vienīgi šajā lentē cilvēcisko attiecību dinamika ir aizstāta ar pasaldu jaunās meitenes un «kopjamā» jaunekļa attiecībās. Britu romantiskā komēdija iedarbīgi manipulē ar publikas līdzjūtību vispatētiskākajos veidos, turklāt saldsērīgumu pastiprina galveno lomu atveidotāju Emīlijas Klārkas (Denerisa Troņu spēlē) un Sema Kleflina saspēle. Būs jāšņukst. No 3. jūnija.

oo Alise Aizspogulijā / Alice Throught the Looking Glass. Skatoties 2010. gada Tima Bērtona pasaku drāmas turpinājumu, ir skaidrs, ka visa uzmanība iegrūsta vizuālo efektu pulēšanā. Filmai nāktu par labu, ja vismaz kripatiņa no 170 miljonus dolāru budžeta būtu veltīta saturīgam stāstam. Citādi Alises dullais ceļojums Aizspogulijā izskatās kā nesaprotama krāsu un notikumu eksplozija. Kino no 3. jūnija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu