Bīstamais Donalds • IR.lv

Bīstamais Donalds

2
Aivars Ozoliņš

Attieksme pret ASV prezidenta kandidātiem rāda līnijas jaunajā «aukstajā karā»

Donalds Tramps pagājušonedēļ ieguva nominēšanai nepieciešamā delegātu skaita atbalstu un acīmredzot Republikāņu partijas konventā jūlijā kļūs par šīs partijas oficiālo kandidātu ASV prezidenta vēlēšanās. Tas noticis pretēji prognozēm, ka tā diezin vai notikšot.

Tagad aptaujas rāda un eksperti prognozē, ka Tramps nevarēšot uzvarēt Hileriju Klintoni, ja viņa kļūs par Demokrātu partijas kandidāti. (Tomēr daži jau mierina, ka pat gadījumā, ja Tramps kļūtu par prezidentu, ASV tiesisko un politisko atsvaru sistēma neļaušot viņam pastrādāt Amerikai un pasaulei postošus darbus.) Varam tikai cerēt, ka šīs prognozes piepildīsies.

Taču Trampa līdzšinējie panākumi ir atgādinājums, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav vienīgais, kas apdraud Rietumu pēckara pasaules kārtību un līdz ar to arī Latvijas drošību. Uzskats, ka mūs sargā NATO, ir pamatots, kamēr tā uzskata alianses dalībvalstis. Tagad to liek apšaubīt pretendents uz NATO ietekmīgākās valsts prezidenta amatu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu