Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Karalisks piedāvājums

 

oooc Karalisks piedāvājums / A Hologram for the King. Emocionāls un eksistenciālu jautājumu piesātināts vēstījums, kas ar ķirurģisku precizitāti notur līdzsvaru starp vieglumu un nopietnību. Liels nopelns tajā ir Tomam Henksam, kura iejušanās galvenajā – paputējuša un jaunu sākumu meklējoša biznesmeņa – lomā liek līdzpārdzīvot, pat aizturot elpu. Kino no 20. maija.

ooo Vienādie / Equals. Distopija par nākotni, kurā cilvēku attiecības regulē uzstādījums: emocijas ir atslēgtas. Tās tiek pielīdzinātas infekcijai, radot augsni lentes vēstījuma centrālajai vadlīnijai – divu jaunu cilvēku problemātiskajām attiecībām. Modīgajam minimālismam pretoties ir grūti, taču stāsts ir gluži kā no ābeces – iztēlei vieta neatliek. Ironiski, ka šā bezemociju gabala galvenajai lomai ir izvēlēta ne īpaši ekspresīvā aktrise Kristena Stjuarte. Kino no 20. maija.

Eiropas filmu nedēļa No kurienes? Uz kurieni? Migrācija ir patlaban karstākais temats, tai veltīta arī Eiropas filmu nedēļas programma, kuru izveidojusi Rīgas Starptautiskā kinofestivāla radošā direktore Sonora Broka. Iespēja bez maksas noskatīties vairāk nekā 10 filmu, to skaitā arī šāgada Berlīnes kinofestivāla laureāti – itāļu režisora Džanfranko Rosi dokumentālo vēstījumu par traģisko situāciju Vidusjūrā un Lampedūzas salā. Vieglākā un stilistiski pavisam citādā skatījumā uz bēgļu tēmu var palūkoties Somijas kino dižgara Aki Kaurismeki lieliskajā komēdijā Havra. No 20. līdz 26. maijam kinoteātrī Splendid Palace. Ieeja bez maksas, saņemot kinokarti Splendid Palace kasēs. Pilna programma: Splendidpalace.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu