Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Pēc rekonstrukcijas apmeklētājiem durvis vērusi Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka.
Tā bez kapitālā remonta bija kalpojusi 107 gadus. Atjaunotais un paplašinātais muzejs pirmajiem «vārdu devis» Latvijas gleznotājiem vecmeistariem Borisam Bērziņam un Miervaldim Polim.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis pārcelts VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā. Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā 22 dažādu līmeņu vadītājus. Finanšu ministre uzdeva VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei līdz 1. maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Drošības policijā ierosināta resoriskā pārbaude par KNAB darbinieku Jutas Strīķes un Jura Juraša pausto viedokli intervijās LTV raidījumam 1:1 un žurnālam Ir – vai tas nav nodarījis kaitējumu valstij. DP norāda, ka veicot tikai pārbaudi par saņemto iesniegumu un nešķirojot cilvēkus, kurus pārbauda. Abas personas uzaicinātas uz paskaidrojumu sniegšanu tikai un vienīgi pārbaudes ietvaros.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu