Ņipra un laimīga! • IR.lv

Ņipra un laimīga!

5
Foto — Edgars Pohevičs, speciāli Ir
Anda Burve-Rozīte

Skatītāji vēl nebūs beiguši skumt par LTV seriāla Saplēstā krūze jauko Vizmu, kas pagājušajā sērijā noslīka purvā, kad aktrise Anete Berķe (30) jau Liepājas teātrī sāks spēlēt Džilindžera traģikomēdijā Mīlestības neprāts

Šķiet, ka līdzīgi jutās kāds no britu žurnālistiem ar Madonnu. Tas bija pirms vairāk nekā desmit gadiem, no lasītā atceros, kā viņš nocīnījās ar apkārtējo uzmanību, kafejnīcā intervējot aiz tumšām brillēm aizslēpušos megazvaigzni. 

Negaidīti, bet tā nu tas ir – Liepājas teātra aktrisi Aneti Berķi kāds seriāla Saplēstā krūze cītīgs skatītājs notver slavenajā Boulangerie, vēl pirms esam apsēdušās pie eklēra un kafijas, lai sarunātos. Skaistā brūnace atnākusi bez grima un ondulācijām, kas viņai ir pirmskara Latvijas mīlas seriālā, bet ko tas dod – Vizmiņa stāv jūsu priekšā kā dzīva! «Kur es jūs esmu redzējusi…» gadus trīsdesmit veca gaišmate caururbjoši lūkojas Anetē. Aktrise kādu brīdi ļauj minēt. Tad uzvedinoši ieminas: «Varbūt teātrī?» Netrāpīts! Jums tiešām izdevusies loma tajā seriālā – saku Anetei, jo kaut kā mums jātiek līdz savam galdiņam. Svešā sieviete tūdaļ ir zirgā. «Vizma!» viņa iesaucas. «Nu, protams!» Seriālā Anete ir viena no trim draudzenēm. Stāsts ir par to, kā katrai veidojas privātā dzīve. Drāma seko drāmai! Abas pārējās – Nati un Liesmu – spēlē Ieva Segliņa un Kristīne Nevarauska.

Aneti Berķi uz Liepājas teātra skatuves pamanīju pirms gadiem trim, kad viņa spēlēja Annu Bāliki Bertolda Brehta ekspresionistiskajā traģikomēdijā Sasodītais sarkanais mēness, ko iestudēja Dž. Dž. Džilindžers. Viņa bija suģestējoša bagāta uzņēmēja līgavas lomā, kas paklusām gaida citu – karā pazudušo pirmo līgavaini. Par šo lomu, kā arī darbu izrādē Pieci vakari Anete 2014. gada rudenī saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā gada labākā otrā plāna aktrise. Par gada aktrisi toreiz kļuva Anetes kolēģe un kursabiedrene no Klaipēdas aktiermākslas studiju laikiem Agnese Jēkabsone – viņa bija lieliski nospēlējusi Edīti Piafu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu