Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5

 

oooo  Gadsimta likme / The Big Short. Filma ir intriģējošs un spriedzes piesātināts darbs par 2007. gadā sākušos pasaules finanšu krīzi jeb, precīzāk, prognozi par tās nenovēršamo tuvošanos. Ieguldīts milzu darbs, lai svešādo «balto apkaklīšu» pasauli padarītu saprotamu un, galvenais, spraigu. Cienīgs aktiera Kristiana Beila veikums, kas atzīmēts ar Oskara nomināciju otrā plāna aktiera kategorijā.No 29. janvāra.

IFFR kinoseansi. Piecu Roterdamas Starptautiskā kinofestivāla (IFFR) programmā iekļautu filmu pirmizrādes, kuras iespējams noskatīties tiešsaistē festivāla norises laikā. Roterdamas kinofestivāls ir nozīmīgs neatkarīgo un eksperimentālo filmu jomā. Kino Bize (Elizabetes ielā 37-2 ) no 29. līdz 31. janvārim.

Kinolektoriju cikls. Jauno kinokritiķu un teorētiķu vadītā lekciju cikla 4. sezonas fokusā pēdējās desmitgades kinonotikumi un tendences. Sniegs ieskatu gan par kinofestivāliem, gan par dažādiem filmu formātiem, to skaitā īsfilmām, kā arī aplūkos mākslas darbus «YouTube reproducēšanas laikmetā». Kino Bize otrdienās plkst. 19. No 26. janvāra līdz 1. martam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu