Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

3

 


BĒRNIEM.
HELI LĀKSONENA. PIEC AIT KALNS. IZDEVNIECĪBA LIELS UN MAZS. Populārā somu dzejniece ir asprātīga un iejūtīga. Viņas dzejoļi mudina bērnus būt drošiem, varošiem un priecīgiem. Pat bēdīga ābele, kas klauvē pie durvīm un žēlojas, ka tajā ir dobums, saņem atbildi: «Vai tas i kād problem? / Dobuma i viet prekš laim.» Atdzejojis Guntars Godiņš. Apgāda cena 9 €.

ROMĀNS. TOMASS GLAVINIČS. LIELĀKAIS BRĪNUMS. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC. Romāna galvenais varonis ir ceļā uz Everestu. Paralēli stāstījumam par alpīnistu nometni atklājas viņa līdzšinējā dzīve. Skarbs un vienlaikus skaists stāsts par piedzīvojumu kāri dzīves piepildījumam. Apgāda cena 12,10 €.

VĒSTURE. VOLDEMĀRS HERMANIS. ZEM LKP KUPOLA. IESKATS LATVIJAS KOMUNISTISKĀS PARTIJAS LĪKLOČOS (1945-1991). IZDEVNIECĪBA JUMAVA. Grāmata padziļina sabiedrības atmiņu, jo apraksta to personu loku, kuru rokās bija vara un spēja ietekmēt procesus, vērtē pētniece Dagmāra Beitnere-Le Galla. Grāmata mēģina atbildēt uz jautājumu, cik liela loma Latvijas neatkarības atgūšanā ir šo cilvēku personiskajai attieksmei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu