Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

4
Cilvēka vērtība

 


oooo
 Cilvēka vērtība / Il capitale umano. Itāļu drāma, kuras pamatā ir tāda paša nosaukuma Stīvena Amidona bestsellers. Kinodarbs smalki kritizē sabiedrības dedzīgo vēlmi pēc pārticības, kuras iespaidā cilvēkiem zūd spēja saskatīt būtiskākas vērtības. Meistarīgi, intriģējoši un viegli skatāmi. Kino no 15. janvāra.

oooo Krīds: Rokija mantojums / Creed. Septītā lente 1976. gadā aizsāktajā Rokija filmu «sērijā» nāk ar pārsteigumu. Spītējot skepticismam par «kārtējo turpinājumu», tā ir stāstnieciski jēdzīgs pirmās lentes «atvasinājums». Atgriežoties pie pirmā Rokija fināla cīņas, filma iemanās raisīt līdzpārdzīvojumu un bez pārmērīga patosa vēstīt par kāda jauna cīkstoņa gaitām. Cienīgs darbs nostalģijas remdēšanai, kas pēc 39 gadu pārtraukuma atnesis Zelta globusu Silvestram Stallonem – šoreiz kā labākajam otrā plāna aktierim. Kino no 15. janvāra.

Piektais vilnis / The 5th Wave. Katastrofu filma par Holivudas grāvēju tik «iemīļoto» tēmu – citplanētiešu vai citu mošķu izsauktu cilvēces bojāeju. Viens no stāsta motīviem – atnācēju iemiesošanās cilvēku ķermeņos – atgādina kino dāsni apspēlēto Body Snatchers sižeta līniju, ko 1956. gadā aizsāka klasiķis Dons Sīgels. Citādi, domājams, varam gaidīt ierasto arsenālu – specefektus, skaļu un spraigu sižetu. Zvaigžņu devai – galvenajā lomā jauniņā Hloja Greisa Moreca. Neesmu redzējusi. Kino no 15. janvāra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu