Cita Vācija • IR.lv

Cita Vācija

4
Šveiciešu performanču māksliniece Milo Moire laukumā pie Ķelnes katedrāles un stacijas 8. janvārī ar plakātu: «Respektējiet mūs! Mēs neesam neaizsargāti medījumi pat tad, kad kailas.»

Kā Jaungada nakts Ķelnē izmainīja Vāciju

Daudz kas notika Jaungada naktī Ķelnē, un informācija ir pretrunīga – daļa faktu ir patiesi, daļa stāstu ir safantazēti. Tiek paustas gan reālas lietas, gan pārspīlējumi, un lielākoties tas viss ir šausminoši. Turklāt nākamajās dienās pēc svinību nakts īstenojās scenārijs, no kura piepildīšanās baidījās jau iepriekš. Jo īstenojās gan imigrācijas atbalstītāju, gan aktīvu pretinieku agrāk paustās bažas.

Daļai cilvēku Jaungada nakts ir kā pierādījums tam, ko viņi jau teikuši iepriekš: pārāk daudz iebraucēju valstī ievazā jaunas problēmas. Citi uztraucas, ka atsevišķu imigrantu nepieņemamā uzvedība saduļķos kopumā visai pozitīvo vāciešu attieksmi pret patvēruma meklētājiem.

Kamēr pa ļaužu mutēm turpina ceļot daudz neprecīzu faktu, viens gan ir skaidrs: Vāciju gaida grūtas dienas. Jo aktuāli kļuvuši vismaz divi jautājumi: vai Vācija tiešām spēs tikt galā ar tik milzīgu bēgļu pieplūdumu, un vai Vācijai pietiks drosmes un vēlēšanās kļūt par Eiropas valsti ar vislielāko imigrantu skaitu?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu