Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeima pieņēma 2016.gada valsts budžetu, paredzot, ka valsts ieņēmumi varētu augt līdz aptuveni 7,4 miljardiem eiro, bet izdevumi – līdz 7,69 miljardiem eiro. Algas pieaugs Ministru prezidentam, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem, kā arī tiesībsargam. Iedzīvotāju ienākuma nodokli nākamgad plānots saglabāt 23% apmērā. Tiks paaugstināts akcīzes nodoklis benzīnam un dīzeļdegvielai, alkoholiskajiem dzērieniem un smēķējamajai tabakai, ar PVN apliks namu pārvaldīšanas izdevumus, palielināsies uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis, nodokļi un nodevas azartspēlēm. Tiks ieviests arī t.s. solidaritātes nodoklis.

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) organizētajā vienas dienas brīdinājuma streikā piedalījās vairāk nekā 24 000 izglītības un zinātnes darbinieku. Vienu no streikotāju prasībām pildīja arī valdība, 2016.gada budžetā ieplānojot deviņus miljonus eiro pedagogu atalgojuma reformai. Tie nepieciešami, lai nodrošinātu darba samaksas reformu valsts, pašvaldību un privātajās izglītības iestādēs no 2016.gada 1.septembra.

Valdība uz gadu pārcēla termiņu par e-veselības izmantošanu, kad ārstniecības iestādēm un aptiekām jānoslēdz par to līgumi, kā arī jāsāk lietot tikai elektroniskas darbnespējas lapas. Tas darīts, uzklausot ģimenes ārstu iebildumus. Termiņš pagarināts līdz 2016.gada 1.decembrim. Līdz tam Veselības ministrija kopā ar ģimenes ārstu asociācijām strādās, lai uzlabotu atsevišķus punktus.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu