Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

7
Pastaiga
Kristīne Simsone

 

ooo Pastaiga / The Walk. Biogrāfiska drāma par franču mākslinieka Filipa Petī 1974.gada neatkārtojamo uzdrīkstēšanos – gājienu pa virvi, kas novilkta starp nu jau nebūtībā aizgājušajiem Pasaules Tirdzniecības centra dvīņu torņiem Ņujorkā. Lai arī Petī un ap viņu cirkulējošo franču mākslinieku sarunāšanās savā starpā ar dekoratīvu franču akcentu uzjautrina un filmas iesildīšanās grandiozajam finālam ir maķenīt gausa, elektrizējošais performances atainojums šos defektus atsver. Režisors Roberts Zemekis «prot» stāstīt vērienīgus kinostāstus. No 9.oktobra.

oo Pan / Pens: Piedzīvojumi Nekurnekadzem. Neticami –  šī caurkritušā «izstrādājuma» režisors ir perfekcionists Džo Raits, kurš veidojis gan stilistiski izcilo 2012.gada Annas Kareņinas ekranizāciju, gan emocionālo attiecību un kara drāmu Piedošana. Šī, šķiet, Brodvejas mūziklu iedvesmotā fantāzijas sāga par Pītera Pena nokļūšanu Nekurnekadzemē ir blāva kakofonija, kuras skaļajā jūklī bez īpašas vajadzības vai jēgas nākas pieredzēt itin visu, sākot no Hjū Džekmena sarkanās zeķbiksiņās, beidzot ar Nirvanas un Ramones dziesmām. No 9.oktobra.

Brīnišķīgā laikmeta beigas. Interesanti, ko par padomju cenzūras uzmanīto ikdienu vēsta krievu kino klasiķis Staņislavs Govoruhins, – nu kvēls Putina piekritējs un Krimas okupācijas atbalstītājs? Viņa jaunākā filma, vēstījums par Pēterburgas žurnālistu, kam darba gaitas no jauna jāuzsāk Tallinā, sola Brežņeva ēras atainojumu, kas nodēvēts Josifa Brodska dzejoļu krājuma vārdā un balstīts cita, uz ASV emigrējuša krievu rakstnieka – Sergeja Dovlatova stāstos. Kas īsti ir Brīnišķīgā laikmeta beigas – pašreizējās varas mēģinājums politizēt disidentu mākslu, režisora centieni saglabāt (ilūziju par) radošo brīvību vai kompromiss starp abiem? Neesmu redzējusi. No 9. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu