"Gan Bei" līdzīgu krāpšanas shēmu izmantojuši vēl vismaz 13 uzņēmumi • IR.lv

“Gan Bei” līdzīgu krāpšanas shēmu izmantojuši vēl vismaz 13 uzņēmumi

22
Foto: Tomass Urbelionis, F64/BFL

Kopumā valstij izkrāpuši vismaz 1,2 miljonus eiro

Valsts policija atklājusi krāpšanās shēmu ar kases aparātiem, kas bijusi līdzīga savulaik “Gan Bei” restorānos izmantotajai un kuru izmantojuši vismaz 13 uzņēmumi, no kasēm nelikumīgi izņemot vismaz 1,2 miljonus eiro.

Kā pastāstīja Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Ģirts Mundurs, Valsts policijas atklātajā shēmā saistībā ar krāpšanos ar kases aparātiem patlaban figurē 13 uzņēmumi, kas izmantoja divu kases aparātu uzstādīšanas firmu nelikumīgās shēmas, ziņo LETA.

Shēmas princips bijis līdzīgs “Gan Bei” ēstuvēs izmantotajam – izmantojot sagrozītu kases aparātu programmatūru un pārdevējam nospiežot attiecīgu taustiņu, kases operācija netika uzskaitīta, lai gan čeks klientam tika izdots. Tā veidojās nereģistrēti naudas ieņēmumi.

Kopumā policija izņēmusi 32 kases aparātus un par aizdomās turētajiem atzinusi 19 cilvēkus. Starp aizturētajiem ir gan divu lietā iesaistīto kases aparātu uzstādīšanas uzņēmumu darbinieki, kuri tiek turēti aizdomās, kā arī to uzņēmumu pārstāvji, kas izmantoja kases aparātu firmu uzstādīšanas pakalpojumus.

Trešdaļai kases aparātu ir veikta ekspertīze, un secināts, ka caur tiem vairāku gadu garumā veikti nereģistrēti darījumi 1,2 miljonu eiro apmērā. Kā teica Mundurs, izmeklēšana vēl turpinās un gala summa vēlāk tiks precizēta.

Noskaidroti 13 klienti, kas izmantoja abu kases aparātu firmu nelikumīgos pakalpojumus. Šie klienti bija tirdzniecības vietas Rīgas Centrāltirgū, ēdināšanas biznesā iesaistīti uzņēmumi un citi uzņēmumi. Lielākā daļa tie esot samērā nelieli uzņēmumi, taču, kā norādīja Mundurs, lietā figurē arī kāda “maza uzņēmumu ķēdīte”.

 

Komentāri (22)

klusais 22.09.2015. 19.25

Nez kapēc pašā VID runājot par jaunajām kases sistēmām , ko taisās ieviest ( nu jau pat iet runa par 2 gājienu kombināciju ) tiek ar smaidu pieminēta Maxima … Kas ir 1.2 milj. EUR ar Maximas potenciālu , bet tur cik saprotu viss klusi un mierīgi :)

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu