Sīrijas bēglim pazemojums Ungārijā, darba piedāvājums Spānijā • IR.lv

Sīrijas bēglim pazemojums Ungārijā, darba piedāvājums Spānijā

13
Sīrijas bēgli Osamu Abdulu Mohasenu al Ghadabu un viņa dēlu Zaidu Barselonas dzelzceļa stacijā sagaida Spānijas imigrācijas dienesta pārstāvji. Foto: AFP/LETA
Agnija Antanoviča

Sīriešu bēglis, kuru paklupināja Ungārijas TV operatore, uzaicināts strādāt par futbola treneri Spānijā

Spānijas Futbola akadēmijas pārstāvji Sīrijas bēgli Osamu Abdulu Mohasenu al Ghadabu (Osama Abdel-Muhsen Al-Ghadab), kurš pasaulē kļuva plaši atpazīstams pēc Ungārijas TV operatores brutālās rīcības pret viņu un dēlu Zaidu, aicinājuši darbā kādā Madrides skolā par futbola treneri, vēsta laikraksts „The Independent”.

„Kad mēs lasījām Mohasena stāstu laikrakstos, jutāmies šausmīgi,” teica Spānijas futbola treneru centra direktors Migels Galans laikrakstam „El País”.

Pirms neilga laika interneta mediji publicēja video, kurā bija nofilmēts, kā Ungārijas televīzijas kanāla kinooperatore Petra Lazlo, pieliekot priekšā kāju bēglim ar bērnu uz rokām, viņu paklupināja, bēgot no robežsardzes Roszke robežpunktā.

Galu galā Sīrijas bēglis Osama Abduls Mohasens nonāca Vācijā. Tur vietējie mediji noskaidroja, ka, pirms Osama bija spiests pamest Sīriju, viņš strādāja par futbola treneri.

Arābiski runājošs kādas Madrides skolas absolvents palīdzēja Spānijas Futbola akadēmijai sazināties ar Mohasenu. Viņam piedāvāja palīdzību, lai nogādātu ģimeni Spānijā, kā arī viņš varētu atjaunot futbola trenera karjeru. Mohasens bija ļoti priecīgs par šo piedāvājumu, vēsta „Al Jazeera”.

Mohasens un divi viņa dēli jau ir ceļā uz Spāniju, bet viņa sieva un vēl divi bērni palikuši Turcijā. Osama ir pārliecināts, ka nedēļas laikā viņa ģimene atkal būs kopā, laikrakstam „The Guardrian” teica Mohasens.

Operatore, kas paklupināja sīrieti ar septiņus gadus veco puisēnu, tagad atvainojas par izdarīto. Viņa ir atlaista no Ungārijas televīzijas „N1TV”, kā arī drīzumā notiks izmeklēšana – operatorei nāksies atbildēt par nodarījumu.

 

Komentāri (13)

fretka 17.09.2015. 17.26

Saruna ar “bēgļiem” (ievads zviedriski, tālāk angļu valodā), kuri atsakās apmesties XX gadsimta 50. gados būvētās daudzdzīvokļu mājās Zviedrijā.

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/flyktingar-som-anlant-till-fredriksberg-kanner-sig-lurade

Veltījums visiem, kuri sapņo par “bēgļu” nometināšanu Latvijas laukos.

+12
-2
Atbildēt

1

    traductrice > fretka 18.09.2015. 11.36

    Pašās beigās piebilde “this is a free country” (ar to laikam domājot, the country where everything is FOR free) man ļoti atsauca Vijas Vētras LR1 Bogustova svētdienas raidījumā komentāru, kas imigranta uzskatā ir brīva valsts – “this is a free country, I can spit where I like”. Jā, ar to free country sanāk tāda interesanta vārdu spēle.

    0
    0
    Atbildēt

    0

aivarsk 17.09.2015. 23.10

Šis propagandas gadījums tā smird!

+5
-1
Atbildēt

0

lno 17.09.2015. 17.11

Nepārvērtējama humānisma uzvara! Sieviete klupinājusi mīkstā zālītē no robežsargiem bēgošu futbola treneri. Ielāgojiet, Latvijā par to var draudēt mūža ieslodzījums:)

+6
-2
Atbildēt

1

    fretka > lno 17.09.2015. 17.29

    Futbola trenera bēdu stāsta latviešu versijā nav pieminēts, ka minētais treneris devies uz Eiropu ar diviem saviem JAUNĀKAJIEM dēliem.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu