Dailes teātrī pirmizrāde Rēzijas Kalniņas monoizrādei "Oskars un Rozā dāma" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde Rēzijas Kalniņas monoizrādei “Oskars un Rozā dāma”

29
Skats no izrādes. Foto Jānis Deinats

Stāsts par mazo Oskaru, kuram palikušas desmit dzīves dienas un žēlsirdīgo māsu rozā kostīmā

2015./2016.gada Dailes teātra sezonas pirmā pirmizrāde ir režisora Viestura Meikšāna veidotā Rēzijas Kalniņas monoizrāde “Oskars un Rozā dāma”, kuras pirmizrāde notiks šovakar, 11.septembrī plkst.19 teātra Kamerzālē, raksta aģentūra LETA. 

Mazajam Oskaram ir palikušas tikai kādas desmit dzīves dienas. Par viņu rūpējas žēlsirdīgā māsa rozā kostīmā. Un Oskars spēlē spēli – katru dzīves dienu viņš izdzīvo desmit savas dzīves gadus, tādējādi nodzīvojot garu, laimīgu, piesātinātu dzīvi. Viņš izaug, kļūst pieaudzis, iemīlas, apprecas, izjūt “pusmūža krīzi”, noveco. Turklāt vēl katru dienu Oskars raksta vēstules Dievam. Dievs šīs vēstules ņems vērā un izteiktās vēlēšanās izpildīs. 

1960.gadā dzimušā franču rakstnieka Ērika Emanuela Šmita stāsts “Oskars un Rozā dāma”, kas tapis 2002.gadā, ir gudri skumjš un aizkustinoši maigs, tomēr paradoksālā kārtā tas ir arī jautrs, piedāvājot paskatīties uz iluzoro dzīvi ar pilnasinīgu apliecinājumu. Stāstu dramatizējis un tulkojis Meikšāns. Viņa pārziņā arī telpas, kostīmu un mūzikas izvēle. Radošajā komandā strādā arī videomāksliniece Dace Sloka un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu