KNAB Ploriņam un Štriham aizliedzis pildīt pienākumus • IR.lv

KNAB Ploriņam un Štriham aizliedzis pildīt pienākumus

29
Armands Ploriņš. Foto: Rebeka Žeire, LETA

Sākts kriminālprocess

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) priekšniekam Armandam Ploriņam un NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājam Semjonam Štriham aizliedzis pildīt pienākumus, ziņo LETA.

KNAB otrdien veica kratīšanu NMPD Duntes ielā. Štrihs aģentūrai LETA apstiprināja, ka KNAB bija ieradies dienestā un pieprasīja dokumentus par noslēgto līgumu ar AS “Rīgas Sanitārā transporta autobāze” par neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu nodrošināšanu ārpakalpojumā.

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita Zvidriņa ceturtdien apstiprināja, ka ministrija no KNAB saņēmusi dokumentu, kurā teikts, ka Ploriņam aizliegts atrasties savā darbavietā un viņš nedrīkst pildīt NMPD vadītāja pienākumus, sākot no vakardienas. Tas pats attiecas arī uz Štrihu.

Zvidriņa teica, ka dokumentā nebija minēts, vai dienesta vadības amatpersonām ir piemērots aizdomās turētā statuss.

Kriminālprocesa likums paredz, ka aizdomās turētajam var piemērot kādu no desmit drošības līdzekļiem, arī noteiktas nodarbošanās aizliegumu un aizliegumu tuvoties noteiktai personai vai vietai.

Štrihs apstiprināja, ka KNAB viņam piemērojis aizdomās turētā statusu, taču viņš nezinot, ko birojs viņam inkriminējot. KNAB Štriham aizliedzis kontaktēties ar atsevišķām personām, taču viņš nedrīkstot atklāt, ar kurām tieši.

Štrihs arī apstiprināja, ka korupcijas apkarotāji veikuši kratīšanu viņa dzīvesvietā un meklējuši dokumentus, taču KNAB darbinieki neko līdzi nav paņēmuši. Štriham esot rīt, 11.septembrī, jāierodas KNAB, lai tiktos ar izmeklētāju. NMPD Rīgas reģionālā centra vadītājs uzskata, ka neko sliktu nav izdarījis.

Savukārt Ploriņš, uzzinot, ka viņam zvana aģentūra LETA, teica, ka neko nekomentēšot, un sarunu pārtrauca.

KNAB paziņojumā presei raksta, ka KNAB sācis kriminālprocesu par NMPD veiktajiem iepirkumiem, kas saistīti ar operatīvā autotransporta iegādi un sanitāro pakalpojumu sniegšanu. Izvērtējot Valsts kontroles veiktās revīzijas materiālus, birojs veica resorisko pārbaudi un tās rezultātā iegūtās ziņas bija pamats kriminālprocesa sākšanai.

Aizdomās turētajām personām ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi. Aizdomās turēto personu skaitu un vārdus birojs neatklāj, un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Par tālākajām darbībām attiecībā uz dienesta vadītāja amatu ministrija varēs lemt pēc 14.septembra, kad oficiāli tiks izbeigtas darba tiesiskās attiecības ar Ploriņu, norādīja Zvidriņa. VM par Ploriņa atbrīvošanu no amata jau bija izlēmusi pirms KNAB vizītes dienestā.

Jau ziņots, ka 29.aprīlī beidzās NMPD noslēgtais līgums ar “Rīgas Sanitāro transporta autobāzi” par ātrās palīdzības mašīnu un to vadītāju nodrošināšanu dienesta Rīgas reģiona brigādēm. Uzņēmums šo pakalpojumu nodrošināja kopš 2010.gada.

 

Komentāri (29)

Optiskais Tēmeklis 10.09.2015. 14.36

Par ko raksta IR? Par Ploriņu un Štrihu.

Kautrējas par krimināllietu izbeigšanu pret Lembergu un Šleseru?

Lūdz Dievu, lai Lembergs un Šlesers nepieprasītu kompensācijas par nepatiesām apsūdzībām, – tiesības un kompensācijām viņiem pienākas. Un kas ar Rīkojumu n2. 2 un Zatleru? Un lietusargu revolūcijas atbalstītājiem?

Pats galvenais, — vai Vienotībai nevajadzētu atzīt izgāšanos un kā vadošajai varas partijai pašlikvidēties? Tā būtu vienīgā demokrātiski pieņemamā politiskās atbildības forma.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu