Aptauja: Merkeles kristīgo demokrātu popularitāte sarukusi otro nedēļu pēc kārtas • IR.lv

Aptauja: Merkeles kristīgo demokrātu popularitāte sarukusi otro nedēļu pēc kārtas

20
Angela Merkele. Foto: EPA/LETA

Par Kristīgi sociālo savienību (CSU) patlaban gatavi balsot 40% vāciešu

Vācijas kancleres Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) popularitāte sarukusi otro nedēļu pēc kārtas, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar sabiedriskās domas pētniecības uzņēmuma “Forsa” veikto aptauju par CDU un tās Bavārijas meitaspartiju – Kristīgi sociālo savienību (CSU) – šobrīd gatavi balsot 40% vāciešu, kas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Pirms nedēļas kristīgo demokrātu popularitāte saruka par diviem procentpunktiem. Tas notika pēc dumpja Vācijas konservatīvo Bundestāga frakcijā balsojumā par kārtējo Grieķijas glābšanas programmu.

Tikmēr CDU/CSU koalīcijas partneru – sociāldemokrātu (SPD) – popularitāte pieaugusi par vienu procentpunktu, sasniedzot 24%.

Par vienu procentpunktu palielinājies arī atbalsts “zaļajiem”, par kuriem tagad būtu gatavi balsot 11% aptaujāto, liecina “Forsa” jaunākās aptaujas rezultāti. Savukārt eiroskeptiķu partijai “Alternatīva Vācijai” (AfD), salīdzinot ar pagājušo nedēļu, atbalsts sarucis par vienu procentpunktu. Par AfD gatavi balsot vien trīs procenti vāciešu.

Salīdzinot ar pagājušo nedēļu, par vienu procentpunktu samazinājies arī to respondentu skaits, kas balsotu par Merkeli kanclera tiešās vēlēšanās, noslīdot līdz 52%.

Neskatoties uz to, viņa joprojām ir viena no populārākajiem Vācijas pēckara kancleriem un savu tuvāko konkurentu SPD līderi un vicekancleru Zigmāru Gabriēlu tiešās kanclera vēlēšanās pārspētu ar 37% balsu.

“Forsa” vadītājs Manfrēds Gilners uzskata, ka Merkeles popularitātes nelielais kritums skaidrojams ar krīzi, ko izraisījis nelegālo imigrantu nekontrolētais pieplūdums valstī.

 

Komentāri (20)

aivarsk 02.09.2015. 15.26

Pagaidīsim jaunas vēlēšanas, paskatīsimies uz PEGIDA panākumiem.

+4
0
Atbildēt

0

Optiskais Tēmeklis 02.09.2015. 14.50

Pati aizliedza pulcēties pēc vietējo vāciešu protestiem imigrantu lietās, ielēca mersī un pamuka. Kritums tikai sākas.

+4
0
Atbildēt

0

Skumjais Bruņinieks 02.09.2015. 16.03

Dabūt Vāciju(lielākā ES donorvalsts un ārpolitikas noteicēja) savā pusē ir viena no Putina prioritātēm.

Cik redzams, Merkeli salauzt tam neizdosies un tāpēc visi pūliņi un naudas resursi tiek virzīti viņas reputācijas graušainai un konkurentu atbalstam, uzpirkšanai.

Ja pēc visiem nepopulārajiem lēmumiem un lielā biznesa zaudējumiem Merkeles popularitāte vēl ir tik liela un pārliecinoša, tā ir laba zīme, ka sankcijas netiks atceltas.

Putins Eiropas uzpirkšanai naudu nežēlo un Latvija nav izņēmums. Sakarā ar to, ka Saeimā mums tagad ir Lemberga, SC un Sudrabas vairākums, pie pirmās izdevības pēc darbaļaužu lūguma Latvijas valdības politika sankciju jautājumā mīkstināsies.

Atgādināšu – mūsu valsts budžets ir atkarīgs no Krievijas tranzīta.

Tas ir mūsu “Augam gudri” sausais atlikums.

Ps

Kāds no Irr portāla stučī uz Lembergu, 100 punkti. To, ka Lembergam, SC un Sudrabai ir Saeimas vairākums ar kuru var ievēlēt jebkuru augstāko valsts amatpersonu, zinājām tikai mēs. Bet kāds smagos noziegumos apsūdzētajam izpļurkstējās un rezultātā dabūjām Kūtri, AT pr., prokuroru un pārējos.

Tagad jālūdz Dievs, lai Krievija un Putins neuzzin, cik atkarīgi esam no kaimiņvalsts un, ka Putina SC ar satelītiem pieder galavārds mūsu valsts Saeimā.

Kaut nu Putins neuzzinātu…

+1
-3
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu