Jūlijā nodarbināto skaits samazinājies par 0,4% • IR.lv

Jūlijā nodarbināto skaits samazinājies par 0,4%

25
Foto: Nora Krevneva, F64

Bezdarbnieku skaits kopš jūnija saglabājās nemainīgs

Šogad jūlijā Latvijā bija nodarbināti 890 500 iedzīvotāju – par 0,4% mazāk nekā šā gada jūnijā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) sezonāli izlīdzinātais mēneša novērtējums.

Bezdarba līmenis jūnijā un jūlijā bija 10,1%, arī bezdarbnieku skaits kopš jūnija saglabājās nemainīgs – 100 000, vēsta LETA.

Lai savlaicīgi sekotu izmaiņām darba tirgū, no šā gada 1.septembra CSP sāk publicēt sezonāli izlīdzinātos nodarbināto iedzīvotāju, bezdarbnieku skaita un bezdarba līmeņa mēneša novērtējumus par personām 15-74 gadu vecumā. Mēneša novērtējumi ir pieejami dalījumā pa dzimumiem un par periodu no 2002.gada janvāra. Nodarbinātības un bezdarba mēneša novērtējumus veic visās Eiropas Savienības dalībvalstīs.

CSP mēneša novērtējumus par nodarbinātību un bezdarbu iegūst, izmantojot Nodarbinātības valsts aģentūras mēneša datus par reģistrētajiem bezdarbniekiem un CSP Darbaspēka apsekojuma ceturkšņa novērtējumus.

Sezonāli izlīdzinātos nodarbinātības un bezdarba mēneša novērtējumus publicē atbilstoši CSP datu publicēšanas kalendāram. Saskaņā ar mēneša novērtējumu metodoloģiju, pievienojot jaunā perioda datus, tiek pārrēķināti arī iepriekšējo periodu dati.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu