Mainīs Latvijas Radio kanāla "Pieci.lv" konceptu • IR.lv

Mainīs Latvijas Radio kanāla “Pieci.lv” konceptu

33
Aldis Pauliņš. Foto: Evija Trifanova, LETA

Latvijas Radio nepārsūdzēs 1500 eiro sodu par rupjībām “Pieci.lv” ēterā

Latvijas Radio vadība patlaban vērtē “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” koncepta un pozicionējuma maiņu, intervijā Latvijas Radio sacīja šī medija valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš. Viņš uzsvēra, ka pārmaiņas netikšot veiktas strauji – klausītāji tās sadzirdēšot, sākot ar oktobri vai novembri, vēsta LETA.

Pauliņš norādīja, ka FM apraidē “Pieci.lv” nav sasniedzis izvirzītos mērķis, savukārt digitālajā vidē esot ļoti labi panākumi un Latvijā neesot daudz kanālu, kas varētu līdzināties.

Latvijas Radio vadība nepārsūdzēs Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piemēroto administratīvo sodu 1500 eiro apmērā par muzikālu darbu ar rupju un nepieklājīgu saturu izplatīšanu programmas “Latvijas Radio 5 – Pieci.lv” (LR5) raidījuma “Beidz ar pieci” rubrikā “3:30 klubs” teica Pauliņš.

NEPLP konstatētais fakts ir bijis, proti, ēterā bijušas rupjības, tādēļ neesot iemesla sodu pārsūdzēt. Pēc Pauliņa teiktā, radio vadībai bijusi “gara saruna” ar NEPLP par šo gadījumu, kā arī iepriekš konstatētajiem pārkāpumiem. Latvijas Radio vadība atzinusi, ka satura kontrolē un pārraudzībā ir kļūdas, kas jau tiekot novērstas.

Kā ziņots, jautājums par “Pieci.lv” darbību aktualizējās saistībā ar vairākām AS “SuperFM” valdes priekšsēdētāja Uģa Poļa sūdzībām par necenzētas leksikas lietojumu “Pieci.lv” raidījumos un atskaņotajās dziesmās. Par rupjībām “Pieci.lv” ēterā NEPLP vairākkārt sodījis Latvijas Radio.

Jūlija vidū no “Pieci.lv” programmas direktora pienākumu pildīšanas tika atstādināts Kārlis Dagilis. 30.jūlijā Latvijas Radio valde nolēma atjaunot Dagili amatā, pieprasot iesniegt radio kanāla tālākas attīstības stratēģiju, vadības kapacitātes un satura kvalitātes kontroles paaugstināšanas plānu.

Augusta sākumā Latvijas Radio valde saņēma Dagiļa iesniegumu, kurā viņš lūdz sevi atbrīvot no programmas direktora amata. Atlūgums tika apstiprināts. Dagilis iesniegumā Latvijas Radio valdei norādījis, ka viņa turpmākā atrašanās šajā amatā var negatīvi ietekmēt sabiedriskā medija jauniešiem attīstību Latvijā. Viņš iesniegumā arī aicinājis Latvijas Radio valdi nepieļaut politisku ietekmi uz sabiedriskajiem medijiem un to attīstību kopumā, kā arī nodrošināt no politiskās ietekmes neatkarīgu tā darbību un objektīvu tā darbības izvērtējumu.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu