"Antifašistam" Korenam liegta iebraukšana Lietuvā (papild.) • IR.lv

“Antifašistam” Korenam liegta iebraukšana Lietuvā (papild.)

22
Latvijas Antinacistiskās komitejas" pārstāvis Josifs Korens leģionāru atceres dienā šogad pie Brīvības pieminekļa. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gan Korenam, gan Kuzminam kaimiņvalstī liegts iebraukt uz pieciem gadiem

“Latvijas antifašistiskās komitejas” pārstāvim, 16.marta protestu pasākumu rīkotājam Josifam Korenam un “Latvijas Krievu savienības” (LKS) pārstāvim, eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas (LKS) palīgam Aleksandram Kuzminam liegta iebraukšana Lietuvā, ziņo LETA. Tas Korenam un Kuzminam esot paziņots, kad viņi jau bija Klaipedā, lai piedalītos konferencē “Etnonacionālisms – drauds drošībai un stabilitātei pasaulē”, norāda LKS.

Kopā ar abiem Lietuvas migrācijas dienests licis atgriezties Latvijā arī Aleksandram Ržavinam, kas viesu sarakstā minēts kā vēsturnieks, kurš cenšoties nosargāt pasaules karu upuru piemiņu, otrdien vēsta “Delfi.lt”.

Kā informēja LKS, Korenam un Kuzminam paziņots, ka viņiem liegta iebraukšana Lietuvā uz pieciem gadiem, bet viņi šo lēmumu plāno apstrīdēt. Šobrīd visas trīs minētās personas Lietuvu ir atstājušas.

Lietuvas Iekšlietu ministrija, kurai pakļauts Migrācijas departaments, šo konkrēto gadījumu nav komentējusi, bet ministra Sauļus Skverneļa padomnieks Toms Beržinsks norādījis, ka Lietuvai nevēlamo personu saraksts tiek veidots, balstoties uz kompetentu iestāžu informāciju, un “bez iemesla cilvēki šai sarakstā netiek iekļauti”.

Pasākuma rīkotāji, tostarp Klaipēdas pilsētas padomes loceklis Vjačeslavs Titovs, uz notikušo reaģējuši, mēģinot sacelt starptautisku skandālu un paziņojot, ka Lietuva ir “fašistiska valsts”, norāda portāls. “Ja no valsts izraida cilvēkus, kuri cīnās pret fašismu un nacismu, tātad šī valsts ir fašistiska,” viņš paziņojis.

Forumu, kas Klaipēdā norisinās otrdien un trešdien, rīko Lietuvas krievu savienība, pie kuras pieder Titovs, kā arī Baltijas jauniešu asociācija “Juvenis” un Klaipēdas veterānu organizāciju koordinācijas padome. Organizētāji apgalvo, ka viņu mērķis esot noskaidrot iespējas pasaulē panākt mieru.

(papildināta visa ziņa)

 

Komentāri (22)

lno 25.08.2015. 16.06

Vai Kozlovskis nenoprotestēs lēmumu?:)

+12
-6
Atbildēt

0

vilburs 26.08.2015. 09.53

Viņš jau ir nevēlams visur, izņemot jaunattīstības valsti Krieviju.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu