Akcijā «Top Latvijas Likteņdārzs!» saziedo 38 668 eiro • IR.lv

Akcijā «Top Latvijas Likteņdārzs!» saziedo 38 668 eiro

28
Likteņdārzs tapšanas sākumā. Foto: Reinis Hofmanis, F64

Septītajā akcijā no ziedotāju gādātās zemes veido Lielo kalnu

Septītajā ziedojumu akcijā “Top Latvijas Likteņdārzs!” saziedoti 38 668,08 eiro, pavēstīja Kokneses fonda valdes locekle Valda Auziņa. Šogad akcijas rīkotāji – Latvijas Televīzija, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv un Kokneses fonds – aicināja palīdzēt Likteņdārza Lielā kalna izveidē, atvedot savu maisiņu zemes vai piezvanot pa ziedojumu tālruni, vēstīts Latvijas sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Pa ziedojumu tālruni saņemti 18 157,54 eiro, SMS ziedojumos – 191,71 eiro, un 20 318,83 eiro Kokneses fonds akcijas laikā no 20.jūlija saņēma ziedojumos un dāvinājumos norēķinu kontā un Likteņdārzā uz vietas. Šie līdzekļi tiks veltīti Lielā kalna izveidei, kuru nākotnē rotās Latvijas pļavu ziedi un koku audze. Lielais kalns ir plānots 12,5 metru augsts, un tam nepieciešams ap 200 tūkstoši kubikmetru zemes.

Sestdien, 8.augustā, piedaloties Latvijas Republikas aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim, tika atklāta tēlnieka Ojāra Feldberga veidotā piemiņas vieta latviešu strēlnieku pulku dibināšanas 100.gadadienā. Tika turpināta Ozolu godasardzes stādīšana – ar Carnikavas, Kuldīgas, Ķekavas, Limbažu, Rojas, Talsu, Salaspils un Stopiņu novada pašvaldību atbalstu Likteņdārza amfiteātrī tika iestādīti seši ozoli politiski represēto piemiņai. Pirmoreiz akcijas laikā Likteņdārza apmeklētāji tika aicināti piedalīties radošajās darbnīcās un doties “Piknikā kopā ar Latvijas Radio 5 – Pieci.lv”.

Akcijas koncertā LTV1 tiešraidē skanēja dzimtu stāsti un mūziķu priekšnesumi. Tiešraidē piedalījās un ar savas dzimtas stāstu dalījās Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Uzstājās grupa “Iļģi”, Jānis Lūsēns un “Promenāde”, “Masti”, Kārlis Kazāks, Goran Gora, Kaža, koris “Juventus” un citi.

LTV pirmā ziedojumu akcija “Top Latvijas Likteņdārzs!” notika 2009.gadā. Par pirmajā ziedojumu akcijā saziedoto naudu tika izbūvēts perimetrālais ceļš. 2010. un 2011.gadā dārza centrālajā daļā – amfiteātrī – pabeigti zemes darbi un izbūvēta vidusdaļa. 2012. gadā – uzbūvēta pirmā pastāvīgā Likteņdārza būve – Skatu terase. 2013.gadā tapa akmeņu krāvums “Sirmais saulriets”. 2014.gada akcija bija veltīta ceļam uz Likteņdārzu – akcijas atbalstītāji tika lūgti palīdzēt apmeklētāju autostāvvietas tapšanai, kas šobrīd ir būvniecības stadijā un ir kuras būvniecību plānots pabeigt līdz šā gada oktobrim.

Ziedojumu akcija ir noslēgusies, bet visiem kopā jāturpina dārza izveide, lai pasniegtu to kā dāvanu Latvijai 100.dzimšanas dienā. Katrs ir aicināts piedalīties Likteņdārza radīšanā, ziedojot līdzekļus, atvedot zemi Lielajam kalnam, pelēko laukakmeni amfiteātrim, kā arī ziedojot bruģakmeni ar savu vārdu Likteņdārza draugu alejā un piedaloties talkās, aicina lsm.lv.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu