Neziņošana par dzimumnoziegumu būs krimināli sodāma • IR.lv

Neziņošana par dzimumnoziegumu būs krimināli sodāma

19
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Ekspertu grupa iesaka palielināt sodu par pavešanu netiklībā, kā arī probācijas termiņu

Tieslietu ministrijas (TM) vadītā ekspertu darba grupa vienojusies, ka turpmāk pie kriminālatbildības vajadzētu saukt arī tās personas, kuras nav ziņojušas par dzimumnoziegumiem, kā arī palielināt soda mēru par vairākiem dzimumnozieguma veidiem, vēsta aģentūra LETA.

Par pavešanu netiklībā cietumsods tiks palielināts no 3 līdz 5 gadiem, savukārt par pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās cietumsods tiks palielināts no 1 līdz 4 gadiem, šodien secināts dažāda līmeņa ekspertu sanāksmē, kurā diskutē par iespējamiem priekšlikumiem krimināltiesiskā regulējuma pilnveidei dzimumnoziegumu gadījumos.

Darba grupa vienojās, ka probācijas uzraudzība ir nosakāma kā obligāts papildsods par visiem noziegumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību un ir pagarināms probācijas uzraudzības termiņš līdz 5 gadiem. Patlaban maksimālais probācijas uzraudzības laiks ir 3 gadi.

Jau ziņots, ka jautājums par dzimumnoziegumiem aktualizējās pēc tam, kad Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam. TM pēc pilna sprieduma pieejamības un pieprasīšanas solīja pārbaudīt šo situāciju.

Komentāri (19)

aivarsk 05.08.2015. 16.53

PĒKŠŅI visi būs aptvēruši, kas ir tikli un kas nav! Pirms tam gan izlikās, ka nesaprot, jautāja “kurš definēs tikumību”…

Lielie tikumības pretinieki tagad būs pirmajās tikumības rindās?

+3
0
Atbildēt

1

    Charlie Hebdo > aivarsk 05.08.2015. 18.24

    aivarsk

    Neko nav aptvēruši, ja nepilngadīga jaunieša padarīšanu par kropli uz mūžu, neizceļ no citiem dzimumnoziegumiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu