Latvijas Radio bigbends uzstājas kopā ar leģendāro Daienu Šūru • IR.lv

Latvijas Radio bigbends uzstājas kopā ar leģendāro Daienu Šūru

30
B.B.Kings un Daiena Šūra. Publicitātes foto

Piektdien, 24. jūlijā, plkst.20 Dzintaru koncertzālē Latvijas Radio bigbends sniegs koncertu B.B. Kinga piemiņai kopā ar vairāku “Grammy” balvu ieguvēju, dziedātāju Daienu Šūru (Diane Schuur).

Daiena Šūra ir džeza soliste un pianiste, vairāku “Grammy” balvu ieguvēja. Viņas muzikālā karjera aptver teju trīs dekādes un atklāj ikvienu 20. gadsimta amerikāņu mūzikas izpausmi. Apveltīta ar neparastu talantu – apgūt mūziku un tās spēli, vadoties tikai pēc dzirdes – mūziķe klausītājus apbur ar trīs ar pusi oktāvu balsi un tās nebeidzamām izpausmēm.

Šūra ir izdevusi 11 albumus, to skaitā – divus “Grammy” balvu ieguvējus – “Timeless” (1986) un “Diane Schuur and the Count Basie Orchestra” (1987). Šo programmu arī dzirdēsim 24.jūlija koncertā. 1994.gada sadarbība ar B.B. Kingu – “Heart to Heart” – „Billboard” topā ierindojās godpilnajā pirmajā vietā.

B.B. Kings, kura piemiņai veltīts šis koncerts, ne tikai ir viens no labākajiem elektriskās blūza ģitāras meistariem, bet arī lielisks vokālists. B.B. Kings aizgāja mūžībā šogad maijā 89 gadu vecumā – viņa karjera un ieguldījums blūza mūzikas žanrā stiepās septiņu gadu desmitu garumā.

Koncertā gaidāmi dažādi pārsteigumi, kā piemēram skanēs paša B.B. Kinga balss un ģitārspēle, kā arī uz skatuves tiks projicētas vēl iepriekš neredzētas fotogrāfijas no abu mākslinieku dzīves. B.B. Kings un Daiena Šūra pirmoreiz satikās Japānā 1985.gadā, kur arī aizsākās viņu draudzība.

Vairāk informācijas: www.dzintarukoncertzale.lv

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu