Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, izvērtējot tā rīcībā esošo informāciju, atzinis, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera piedalīšanās uzņēmuma Skonto būve īpašnieku organizētajās medībās nav likumpārkāpums. Žurnāls Ir rakstīja, ka Kalnmeiers vairākus gadus piedalījies medībās ar uzņēmējdarbības un politikas smagsvariem, kuras organizē Skonto būves īpašnieki. 2013.gadā izcēlās ugunsgrēks Rīgas pilī, kuras remontarbos bija iesaistīta Skonto būve, bet prokuratūra ir apsūdzības virzītāja šajā lietā.

Skolēnu dziesmu un deju svētku organizatori ignorējuši būvinženieru rekomendācijas par Mežaparka estrādes ietilpību, izvietojot tajā divreiz vairāk bērnu, nekā atļauts – 6000 vietā vairāk nekā 12 000 skolēnu. Pārblīvējuma dēļ netika nodrošinātas obligāti nepieciešamās evakuācijas ejas, tādējādi ārkārtas situācijā nebūtu bijusi iespējama bērnu droša glābšanās. 

Latgales tiesas apgabala prokuratūra uzrādījusi apsūdzību diviem vīriešiem par balsu pirkšanu partijas Saskaņa labā pērn notikušajās Saeimas vēlēšanās. Balsu pirkšana notikusi Līvānu novada Rožupes pagastā, atrodot cilvēkus, kuri par naudu vai spirtu bija ar mieru nobalsot vēlēšanās par 11.sarakstu – partiju Saskaņa -, pievelkot plusa atzīmi pretī kandidāta Andreja Elksniņa uzvārdam. Elksniņš teic, ka šajā lietā maksāts par liecību maiņu, jo pret partiju Vienotība un politiķi Dzintaru Zaķi ir jau trīs krimināllietas par balsu pirkšanu, šī esot ceturtā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu