Interpols pārtraucis meklēt bijušo Ukrainas prezidentu Janukoviču • IR.lv

Interpols pārtraucis meklēt bijušo Ukrainas prezidentu Janukoviču

22
Viktors Janukovičs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Tas noticis pēc viņa advokātu iesnieguma, ka eksprezidentu vajā politisku iemeslu dēļ

Starptautiskā policijas organizācija Interpols pārtraukusi meklēt bijušo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, kas vēl nesen atradās organizācijas meklējamo noziedznieku sarakstos. Par to otrdien, 21.jūlijā, savā mājaslapā vēsta Lielbritānijas advokātu firma “Joseph Hage Aaronson”, kas pārstāv Janukoviča intereses.

Janukovičs no meklēšanā izsludināto noziedznieku saraksta izņemts tāpēc, ka juristi nosūtīja sūdzību, paziņojot, ka Janukoviča kriminālvajāšana notiek politisku iemeslu dēļ, teikts juristu paziņojumā.

Pēc Janukoviča advokātu teiktā, Interpols izteicis šaubas par apsūdzību pamatotību un uzskatīja, ka šis jautājums ir sīkāk jāizmeklē. Tāpēc Janukoviča profils no Interpola meklējamo noziedznieku saraksta mājaslapā tika izņemts, kā arī apturēta tā saucamā “sarkanā paziņojuma” darbība, kas nozīmē, ka Interpola dalībvalstīm meklējamais būtu nekavējoties jāizdod valstij, kas viņu meklē.

Saskaņā ar informāciju, kas bija ievietota Interpola mājaslapā, Janukoviču turēja aizdomās par “nelikumīgu sveša īpašuma piesavināšanos” “sevišķi lielos apmēros vai organizētā grupā”, izmantojot savu dienesta stāvokli.

Bijušā Ukrainas prezidents, kurš ar kaunu aizbēga no valsts 2014.gada februārī pēc asiņainas protesta demonstrāciju dalībnieku apspiešanas Kijevā, Interpola datu bāzē tika iekļauts 2015.gada janvārī. Tajā pašā laikā šajā meklējamo sarakstā bija iekļauti bijušais Ukrainas premjerministrs Mikola Azarovs, bijušais finanšu ministrs Jurijs Kolobovs un bijušais Ukrainas telekomunikāciju uzņēmuma vadītājs Georgijs Dzekons.

Patlaban Janukoviča un Dzekona profili Interpola lapā ir tukši, bet Azarova un Kolobova kā meklēšanā esošu personu dosjē ir spēkā.

Pēc mediju ziņotā, Janukovičs patlaban uzturas Krievijā netālu no Ukrainas robežas – Rostovā pie Donas.

 

Komentāri (22)

west 21.07.2015. 21.56

Tad šis ir vēl viens no mazajiem apakšpunktiem ASV un Krievijas zemdeķa sarunās par atbalstu Irānas naftas blokādes izbeigšanas jautājumā ?

Runā, ka Lugandonijas autonomijas jautājums arī esot atrisināts, jeņķiem piekāpjoties Krievijai un uztaisot uz galvas Ukrainai tieši tā paša iemesla dēļ. Malači – “politiķi”. Kas vēl ?

+2
0
Atbildēt

1

    Aldis-2 > west 22.07.2015. 00.19

    “Le Monde” raksta, ka 10 franču parlamenta deputāti dosies uz Krieviju un okupēto Krimu. Raud, ka ar Krieviju jau divus gadus neesot nekādu starpparlamentāro attiecību: “il faut maintenir le dialogue avec nos amis russes” (vajag uzturēt dialogu ar mūsu krievu draugiem).

    No šiem 10 deputātiem:

    8 – no Sarkozija labējās partijas “Les Républicains”

    1 – no citas labējās partijas

    1 – no Sociālistu partijas

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu