Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Svešā zeme
Kristīne Simsone

 


ooo
 Svešā zeme / Strangerland. Svešā zeme ir mazpazīstamās režisores Kimas Farantas debijas filma, tāpēc pret kinodarba vājajiem posmiem gribas izturēties piedodoši, jo lente ir trilleris par diviem bez vēsts pazudušiem bērniem, kas sākas ar daudzsološu noslēpuma un intriģējošu draudīguma pilnu atmosfēru. Lai gan filma ap viduci «sagurst» un daļu stāsta atstāj gandrīz vai pusratā, noskaņas ziņā šī psiholoģiskā drāma spēcīgi ataino notikumu klaustrofobisko auru un neomulību. Arī Nikolas Kidmenas, starp citu, retas viešņas dzimtās Austrālijas indie kino, aktierspēle vienā no galvenajām lomām filmai piešķir papildu vērtību. Kino no 17.jūlija.

oo Tusnīte / The Duff. No vienas puses, tīņu komēdija vulgaris par hierarhiju amerikāņu skolās, no otras puses, jauneklīgs izklaides kinogabals, kura «parastumu» tīkami uzfrišina jaunā aktrise Meja Vitmane. Tieši viņas komiskais sniegums attapīgas, «kenu un bārbiju» sabiedrībā neiederīgas tīnes lomā ir iemesls, kālab no desmitiem reižu redzētā Holivudas stāsta par palikšanu uzticīgam saviem principiem nemesties laukā no kinozāles pie pirmās izdevības. Kinoteātros Cinamon un Multikino no 17.jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu