"Gaismas pils" apmeklētāju skaits gada laikā pārsniedzis pusmiljonu • IR.lv

“Gaismas pils” apmeklētāju skaits gada laikā pārsniedzis pusmiljonu

25
Gaismas pils. Foto: Ieva Lūka, LETA

LNB priecājas, ka  ES prezidentūras pasākumu dēļ cilvēki nav aizmirsuši, ka te ir bibliotēka

Jaunbūvētās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb “Gaismas pils” apmeklētāju skaits gada laikā kopš durvju vēršanas pārsniedzis pusmiljonu, šodien vēstīja “LNT Ziņas divos”.

“Gaismas pili” cilvēki apmeklējuši ne tikai, lai izmantotu tās klasiskās funkcijas un lasītu grāmatas, bet arī lai pavadītu tur brīvo laiku, apmeklējot koncertus, izstādes, cilvēki izmantojuši bibliotēku kā biroju vai kā tūrisma apskates objektu.

“Skaitļi ir ļoti iepriecinoši. Protams, salīdzināt ar vecajām ēkām nebūtu korekti, jo šeit ir pavisam citas iespējas un pavisam cits vēriens,” komentēja LNB Komunikāciju departamenta direktore Signe Valtiņa.

Viņa piebilda, ka bibliotēkas apmeklējums 2014.gadā sasniedza aptuveni 370 000, un šogad, 2015.gadā, prezidentūras dēļ tika gaidīts mazāks skaitlis, taču jau tagad apmeklētāju skaits pārsniedz 160 000. “Kas ir iepriecinoši, jo cilvēki nav aizmirsuši, ka te ir bibliotēka,” piebilda Valtiņa.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē gan ir ietekmējusi citu pasākumu norisi. To šogad bijis vien 60. Beidzoties prezidentūrai, kuras dēļ patlaban noteikti dažādi ierobežojumi, bibliotēka normālā režīmā atsāks strādāt jūlija otrajā nedēļā. Un tad apmeklētāju skaits varētu pieaugt.

2013.gadā, kad LNB bija izvietota kopumā piecās ēkās, tās apmeklētāju skaits bija vien 73 000.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu