Ceļamies augšā! • IR.lv

Ceļamies augšā!

4
Lidostā Rīga viens no populārākajiem pakalpojumiem ir skolēnu ekskursijas. Lidostas vadītājs Andris Liepiņš cer, ka iepazīšanās ar lidostu radīs interesi tajā strādāt. Viņš aicina jauniešus kļūt par aviācijas tehniķiem. «Labs darbs, bet trūkst meistaru. Ja būtu vairāk aviācijas tehniķu, varētu veidot lidmašīnu remonta biznesu Rīgā.»
Gunita Nagle

Ilgtspējīgu uzņēmumu raksturo ne tik daudz tā sasniegumi, cik nemitīga tiekšanās pilnveidoties. Lidosta Rīga ir viens no Latvijas uzņēmumiem, kas pēdējos gados daudz strādājis, lai kļūtu saudzīgāks pret vidi, drošāks un konkurētspējīgāks

Lidostā Rīga pasažieris jūtas ne sliktāk, ne citādi kā daudzās citās Eiropas lidostās. Reģistrēšanās lidojumam iespējama internetā, tādēļ lidostā atliek tikai nodot bagāžu un doties uz drošības kontroles punktiem. Ja nav rindu, drošības pārbaude ilgst tikai dažas minūtes. Tad, gaidot lidmašīnas izlidošanu, bērni var kavēt laiku rotaļu stūrī, vecāki – kafejnīcās, veikalos. Pasažieru acīm palicis neredzams tas, kas pēdējos gados izdarīts, lai lidostā pavadītais laiks būtu pēc iespējas īsāks un mierīgāks, lai lidostā būtu droši un līdz minimumam samazināts kaitējums apkārtējai videi. Izbūvēts moderns ugunsdzēsēju depo, izveidotas tvertnes lidmašīnu pretapledošanas šķidruma savākšanai un atsevišķs angārs atkritumu šķirošanai. 

Lidostas Rīga ikdienas darbs ir interesants tādēļ, ka tajā nevalda apmierinātība ar sasniegto, drīzāk otrādi – kņud nemiers par darāmā daudzumu, apzinoties, ka ilgtspējas kritēriju izpilde nav iegriba, bet konkurētspējīga uzņēmuma nepieciešamība.

«Mums jābūt vislabākajiem»

2010.gadā, pirmajā ilgtspējas indeksa novērtējumā, lidosta Rīga bija bronzas kategorijā, kas nozīmē – spēra pirmos soļus, lai pierādītu sev un citiem, ka tās darbiniekiem svarīgi ir labi darba apstākļi, lidostas darbības ietekme uz vidi, korporatīvās atbildības principi. Nākamajos trijos gados tā iekļuva sudraba kategorijā, un tas nozīmē aktīvu darbu. Lidostas Rīga valdes priekšsēdētājs Andris Liepiņš uzsver, ka lidostas tiekšanās uzlabot darbu svarīga katram Latvijas iedzīvotājam – pat ja neesat ne reizi lidojis, aviācijas attīstība ir ļoti cieši saistīta ar Latvijas kopējo ekonomisko izaugsmi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu