Obama: Mums nav stratēģijas cīņai ar Islāma valsti • IR.lv

Obama: Mums nav stratēģijas cīņai ar Islāma valsti

9
ASV prezidents Baraks Obama. Foto: EPA/LETA

ASV prezidents Irākas valdībai sola starptautisku atbalstu

ASV pagaidām nav pabeigusi izstrādāt stratēģiju, lai atbrīvotu Irāku no Islāma valsts teroristiem, paziņoja ASV prezidents Baraks Obama.

ASV Aizsardzības ministrija lemj par to, kādu palīdzību sniegt Irākai, lai palīdzētu tās armijai, ziņo BBC, atsaucoties uz Obamas teikto.

Obama Bavārijā G7 valstu līderu samita laikā ticies ar Irākas premjerministru Haideru Abadi. Obama Irākas valdības vadītājam norādījis, ka pašiem irākiešiem jāizrāda vēlme atbrīvot valsti no džihādistiem.

Obama preses konferencē paziņoja, ka „mēs vēlamies nodrošināt lielāka skaita Irākas militārpersonu sagatavošanu, un to vēlas arī premjerministrs Abadi”.

Prezidents uzsvēra, ka cīņā ar džihādistiem svarīgi ir iesaistīt Irākas sunnītus. „Mēs zinām, ka ir sunnītu klani, kas ne tikai ir gatavi cīņai pret Islāma valsti, bet arī ir uzvarējuši džihādistus,” teica Obama. „Tomēr tas nenotiek tik ātri, kā gribētos.”

ASV prezidents teica, ka Islāma valsts grupējums ir un paliek agresīvs oportūnistisks spēks, bet viņš ir pārliecināts, ka to var padzīt no Irākas. Premjerministram Abadi ir nepieciešams atbalsts, un visas starptautiskās koalīcijas valstis ir gatavas to sniegt, teica Obama.

Pērn Obamu ASV Kongress kritizēja par to, ka viņam trūkst stratēģijas cīņai ar Islāma valsti. Pirmdien Irākas karaspēks un to sabiedrotie guva panākumus pret Islāma valsti lielākajā naftas pārstrādes rajonā netālu no Baidži. Irākas armija iegāja pilsētas centrā, pārraujot aplenkumu pie naftas pārstrādes rūpnīcas, kurā no islāmistiem vairākas nedēļas aizsargājās grupa Irākas karavīru.

 

Komentāri (9)

J.Biotops 09.06.2015. 16.11

No kurienes lai rastos tāda stratēģija? Vai tikai Obama inaugurācijas ceremonijā Bībeles vietā neturēja roķeli uz korāna?

+2
0
Atbildēt

0

fretka 09.06.2015. 09.53

Obama: Mums nav stratēģijas cīņai ar Islāma valsti

—-

Kā tā – nav stratēģijas?! Lai taču pirmais geju prezidents liek lietā gendera meinstrīmingu! :)

+5
-3
Atbildēt

0

v_rostins 09.06.2015. 10.42

Ar visu sirdi gadiem nokalpojis Putinam, tagad nezin, kā no tā purva izlīst. Vai tiešām Putina melnā kuce ir tik stulbs, ka neapzinās, ka IGIL kājas aug no Maskavas.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu