Ukraina: Kaujā pie Marjinkas likvidēti 80 teroristi • IR.lv

Ukraina: Kaujā pie Marjinkas likvidēti 80 teroristi

14
Doņeckā deg apšaudes dēļ aizsvilusies ēka. Foto: EPA/LETA

Porošenko: Ukrainas karavīri ienaidniekam deva adekvātu atbildi

Kaujā, kas trešdien notika pie Marjinkas, Ukrainas armija iznīcinājusi 80 Krievijas atbalstīto teroristu bandu kaujiniekus, bet vairāk nekā 100 teroristi guvuši ievainojumus, ceturtdien pavēstīja Ukrainas prezidenta pārstāvis pretterorisma operācijas jautājumos pulkvedis Andrijs Lisenko.

Iznīcinātas arī desmit pretinieka bruņutehnikas vienības, preses konferences laikā piebilda Lisenko.

Viņš norādīja, ka neitrālajā zonā joprojām atrodoties nenovāktie likvidēto krievu algotņu līķi, ziņo LETA/UNIAN.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko, uzstājoties valsts parlamentā ar runu, teica, ka Marjinkas rajonā Ukrainas karavīri devuši “adekvātu atbildi ienaidniekam”, un brīdināja starptautiskos partnerus par to, ka artilērija ir atgriezusies tajās pozīcijās, kurās tā atradās pēc Minskas vienošanās.

Jau iepriekš Ukrainas varasiestādes ziņoja, ka starp likvidētajiem teroristiem esot arī četras Krievijas armijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes īpašo uzdevumu vienību militārpersonas.

Tikmēr Ukrainas prezidenta padomnieks Jurijs Lisenko ceturtdien pavēstīja, ka diennakts laikā valsts austrumos krituši pieci ukraiņu karavīri, četri – kaujā pie Marjinkas.

Vēl 39 ukraiņu militārpersonas guvušas ievainojumus.

 

Komentāri (14)

Pelēkais Vilks 04.06.2015. 14.48

Ukraina: Kaujā pie Marjinkas likvidēti 80 teroristi

===========

Var veiksmīgi un juridiski korekti norakstīt zaudējumos vēl ~75 “mortgage” līgumus. Krievu sievietītes ar atvieglojuma jūtām pareizticīgajās sirdīs parakstīs papīrus savu vīreļu (kaušļu, žuļiku un žūpu) – līķu atpazīšanas formulāros apmaiņā pret nelielu siltinātu būdiņu, kur izmitināt nākošos “kreivzemes džihādistus” un mazliet skaidras naudas sev.

+9
0
Atbildēt

0

Fikseris 04.06.2015. 16.13

Krievi šausminās ka cilvēki iet bojā, tai pat laikā priecājas katru reizi kad teroristi iet uzbrukumā. Visa tā tauta tiešām ir slima.

+6
0
Atbildēt

0

Edgars Avotiņš 04.06.2015. 14.25

Ukraiņi ļoti taktiski pareizi uzvarēja šo kauju.

Uzbrukuma laikā bija spiesti atkāpties no viena pozīciju posma, bet sagaidot papildspēku un artilērijas ierašanos izsita uzbrucējus no Marinkas.

p.s. Teroristu “officiālie” kadri (Basurins utml) mēģina stāstīt, ka Marjinka jau bija teroristu rokās, un ka uzbrukuši Ukraiņi …

Tai pat laikā ir viņu kaujinieku un analītiķu apraksti, ir NewsFront video, ir viņu militarymaps karte, kur paši skaidri parāda, ka Marjinka ir Ukraiņu kontrolē un tieši teroristi veica uzbrukumu un bija spiesti mukt.

p.s. Tā bija tikai lielākā kauja.

Paralēli notiek kaujas pie Širokino, Granitne, Peski, Avdejevka, Luganskoje, Popasnoje, Bahmutovkas trases, Sčastje, Stanica-Luganske un citās vietās – tikai mazākas.

+6
0
Atbildēt

1

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 04.06.2015. 16.24

    Teroristu propagandas avotiem sāk trūkt naudas – military maps karte beigusi strādāt – prasa ziedojumus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu